Under lördagen samlades ett flertal människor på Rinkeby torg för att ta del av Rinkeby centrums sommarfest. Det bjöds på somalisk musik och aktiviteter.

Musiken ekade på hela Rinkeby torg, DJ Ice hade kommit från London för att spela somalisk musik. Det uppskattades mycket av alla besökare som dansade och sjöng med. 

I ett tält bjöds det även på sockervadd och ansiktsmålning för barnen. Det fanns även en hoppborg.

Efter ett tag kom Naima upp på scenen och sjöng somaliska låtar. Hon sjöng även den somaliska nationalsången tillsammans med alla besökare. Hon äger butiken Naima Fashion House i Rinkeby. Efter uppträdandet ägde en modevisning rum av Fadumiina.

Fatma Qureshi
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sista veckan med organiserad spontanfotboll i Rinkeby

På Rinkeby bollplan har AIF Kista organiserat spontanfotboll varje dag sedan 18 juni, men på söndag den 11 juli tar det slut. – Jag är ledsen, våra resurser är slut. Vi räcker inte till, säger Said Ali.

Järvas andra Duathlon hade en ”Dark Horse”

Jonathan Cederlund från Spånga TBK har nyligen återkommit från ett år på High school i det amerikanska löpar-paradiset Oregon. Han blev tävlingens oväntade segrare., en ”Dark Horse”.

Man anhållen för mordförsök i Rinkeby

På söndagskvällen ägde ett våldsbrott rum på Rinkebystråket. En person blev attackerad med kniv och fördes till sjukhus med allvarlig stickskada. Polisen har gripit en person misstänkt för mordförsök.

Stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta slutar

Per Kjellander, stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta, tvingas sluta. På torsdagen fick han besked…