I Rinkeby Folkets Hus igår kväll planerades inför den kommande klimatdemonstrationen i Rinkeby. Fridays For Future bjuder in till Norra stadsparken fredagen den 6 december klockan 12.

Klimataktivisterna Isabelle Axelsson, Mina Pohankova och Ell Ottosson Jarl var med på mötet där alla diskuterade och planerade inför klimatdemonstrationen. Polisen hade sagt att det blir ”för trångt på Rinkeby torg” och därför samlas alla i Norra stadsparken istället. Klockan 12 är det samling och därefter marscherar alla längs Rinkebystråket, ner mot Rinkebysvängen och bort mot gräsplanen nedanför Rinkeby parklek. 

Det behövs fler funktionärer till den 6 december som kan hjälpa till. Dessutom planerar man vilka artister som ska medverka, förhoppningsvis kommer lokala artister att uppträda. Ett flertal föreningar från Rinkeby ska också närvara. Olika talare ska prata om klimatfrågan och engagemanget hos ungdomar.

Varför har ni valt Rinkeby?

 – I Rinkeby finns massor av föreningar och därför är det ett bra tillfälle för fler att engagera sig, sade Ell Ottosson Jarl.

Fridays For Future vill också testa något annorlunda förutom att vara i stan och strejka. Målet på sikt är att åka runt till olika stadsdelar och att människor från olika ställen i Stockholm kan mötas och delta.

– Vi vill engagera fler ungdomar i klimatfrågan och att fler ska gå med i rörelsen, sade Isabelle Axelsson.

Fatma Qureshi

Fakta: Fridays For Future är en global rörelse som startades av Greta Thunberg. Den numera världsberömda Greta som den 20 augusti 2018 ensam satte sig utanför riksdagshuset i Stockholm för att lyfta miljöfrågan inför valet samma höst. (https://fridaysforfuture.se/)

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu ser det mörkt ut i Rinkeby

När Kahin Ahmed kom hem på söndagskvällen tog han trapporna upp från tunnelbanan. Klockan var runt elva och det var mörkt. Väldigt mörkt. – Poliser, väktare och kameror har de råd med, men inte gatubelysning!

Som Uniteds fotbollsläger fortsätter hela juli

Tack vare företaget Egen assistans kan Som Uniteds populära fotbollsläger på Knutby BP fortsätta hela juli månad. – Nu kan vi ersätta våra unga ledare och alla barn har något roligt att göra, säger Mohamed Sheikhdon, en av de ansvariga inom Som United.

När Sara tog på sig slöja fick hon inte arbeta på vaktbolaget

När Sara valde att börja bära slöja fick hon inte längre arbeta som trygghetsvärd i tunnelbanan. En arbetsmiljöfråga, hävdar vaktbolaget Rapid där hon är anställd. – Det är löjligt. De låtsas att de bryr sig om mig, men de diskriminerar mig, säger Sara.

Stort intresse för entreprenörskap i Järva

I söndags var det sista dagen för inlämning av idéer till tävlingen…