Finalen i fotbollsturneringen Seuki gick av stapeln igår på Spånga IP. Matchen avgjordes på straffar och vinnaren blev Rinkeby Stars.

Sedan den 13 juli har den årliga somaliska kultur- och idrottsveckan Seuki pågått på Spånga IP. Tolv europeiska lag som utgörs av den somaliska diasporan har mött varandra i en kamp om mästerskapet.

Igår avgjordes finalen där Rinkeby Stars mötte Som United FF. Matchen slutade i oavgjort på 1-1 och matchen avgjordes därför på straffar. Slutresultatet blev 5-4 och segrarna blev Rinkeby Stars.

Eleni Terzitane & Kahin Ahmed
Bilder: Abdiqani Dahir
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Yasin prisas med sin första grammis

Yasin prisades för Årets hiphop under Grammisgalan igår kväll. Den uppmärksammade rapartisten var nominerad i sammanlagt fyra kategorier.

Familjebostäders chef om konst, censur och höga hyror

Lars Nylund är fastighetschef och den från Familjebostäder som svarar på frågor om vad som hände när tre tavlor i Rinkeby Folkets Hus censurerades.  – Vi som hyresvärd ska inte göra bedömningar av konst eller hyresgästernas verksamhet.

Järvaveckan: Jimmie Åkesson ställer in

Jimmie Åkesson skulle hålla tal på Järvaveckan ikväll, men har nu lämnat återbud. 

Riktig cirkus på Axbyplan i helgen

När Anna Aro var barn och lekte hemma på gården i Rinkeby fantiserade hon om att kasta ut ett lakan genom fönstret och klättra. Nu gör hon verklighet av drömmen i cirkusföreställningen Gården.