Nedbrunnen tvättstuga på Degerbygränd.

Tvättstugan på Degerbygränd har totalförstörts. 
– Det var en tvättstuga för mer än 1000 hushåll, sade Lars Nylund, fastighetschef på Familjebostäder, som var med vid nämndmötet i Rinkeby-Kista.

Det var ingen ordinär tvättstuga, utan motsvarade 21 vanliga tvättstugor och sex grovtvättstugor.

 – Som ni förstår blir det svårt att ersätta. Vi letar efter alternativa platser och planerar även att inrätta mobila tvättstugor.

I fastigheten fanns dessutom cateringverksamheten Yalla Rinkeby och stadens öppenvårdsinsatser för barn och unga, Framtid Stockholm Järva. Även där pågår ett aktivt arbete för att hitta nya lokaler.

 – Framtid Stockholm fortsätter med sin mobila verksamhet och vi försöker hitta ersättningslokaler, sade Lars Nylund.

Av brandtekniska skäl lät man fastigheten brinna ned till grunden.

 – Därför är det inte möjligt att göra en brandteknisk utredning, allt är nedbrunnet. Vi får använda oss av kameror, vittnesmål och andra källor istället, sade kommunpolis Thèrése Skoglund Shekarabi, som också närvarade vid nämndmötet i Folkets Husby.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Lars Nylund från Familjebostäder.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Möten i stadsdelsnämnderna i Järva 18.00 ikväll

Båda stadsdelsnämnderna – Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta – har möte imorgon, torsdag den 26 september. Mötena börjar samtidigt, 18.00, det ena i Rinkebyskolans aula och det andra på Tensta Träff.

En häktad misstänks för sprängningarna i norra Järva

På onsdagen den 17 juni häktades en person som misstänks ligga bakom de två sprängningarna i Husby och Kista tidigare i år. Brottsrubriceringen är anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse.

Nu är de flesta barnen tillbaka på förskolorna igen

Under coronapandemin har många hållit sina barn hemma från förskolan. Men nu börjar barnen komma tillbaka. – Ja, idag var nästan alla här, säger Yvonne Andersson, på Knutbygårdens förskola i Rinkeby.

Utredningen läggs ned efter våldsamma polisingripandet

I maj kunde Nyhetsbyrån Järva rapportera om ett våldsamt polisingripande i Rinkeby. Kort därefter omplacerades de berörda poliserna och en förundersökning om misshandel och tjänstefel hade inletts. Nu läggs utredningen ner och poliserna är tillbaka i ordinarie tjänst.