Nedbrunnen tvättstuga på Degerbygränd.

Tvättstugan på Degerbygränd har totalförstörts. 
– Det var en tvättstuga för mer än 1000 hushåll, sade Lars Nylund, fastighetschef på Familjebostäder, som var med vid nämndmötet i Rinkeby-Kista.

Det var ingen ordinär tvättstuga, utan motsvarade 21 vanliga tvättstugor och sex grovtvättstugor.

 – Som ni förstår blir det svårt att ersätta. Vi letar efter alternativa platser och planerar även att inrätta mobila tvättstugor.

I fastigheten fanns dessutom cateringverksamheten Yalla Rinkeby och stadens öppenvårdsinsatser för barn och unga, Framtid Stockholm Järva. Även där pågår ett aktivt arbete för att hitta nya lokaler.

 – Framtid Stockholm fortsätter med sin mobila verksamhet och vi försöker hitta ersättningslokaler, sade Lars Nylund.

Av brandtekniska skäl lät man fastigheten brinna ned till grunden.

 – Därför är det inte möjligt att göra en brandteknisk utredning, allt är nedbrunnet. Vi får använda oss av kameror, vittnesmål och andra källor istället, sade kommunpolis Thèrése Skoglund Shekarabi, som också närvarade vid nämndmötet i Folkets Husby.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Lars Nylund från Familjebostäder.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Husby modell för bostadskrisen

Husby har blivit något av en minimodell där man kan följa den bostadskris som sprider sig världen över. Hit vallfärdar folk som ser rätten till en bostad som en mänsklig rättighet. Nu fick stadsdelen besök av Raquel Rolnik, som tidigare var FN:s särskilda bostadsrapportör.

Motståndet växer mot de nya byggplanerna på Järvafältet

Det finns planer på att bygga 700 nya lägenheter längs en ny väg mellan Akalla och Kista, vid Husbys södra kant mot Järvafältet. – Det här är ett förödande förslag som bara måste stoppas. Snart finns inget kvar av Järvafältet, säger Arne Johansson från Norra Järva Stadsdelsråd.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 17. Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av artiklarna under veckan som gått. Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, är redaktör för sändningen.

Tempo-tomten i Husby centrum säljs till Hembla

En strategiskt viktig tomt i Husby centrum har sålts till bostadsbolaget Hembla.   – Stockholm ska inte göra affärer med den här typen av aktörer, säger Clara Lindblom, V, oppositionsborgarråd och vice ordförande i Svenska bostäders styrelse.