tavla med blommotiv på staffli framför husby gård

Husby gårdsdagen lockade mycket folk från hela Järva på lördagen. Människor i alla åldrar hade samlats för att prova på olika hantverk, fynda på loppis och umgås mellan de röda stugorna vid Järvafältet.

Husby konst och hantverksförening hade utställning i Husby konsthall med medlemmarnas verk. En av utställarna på plats var Hamideh Shastan från Spånga som deltog med två tavlor. Tillsammans med vännen Eleni Charitidou bidrog hon också till en av de kollektiva tavlor som skapades under dagen. Flera stafflier stod uppställda för den som ville prova på att måla.

– Jag bor inte i Husby, jag har bott i Rinkeby i 40 år, men jag kommer ofta hit. Det är så himla fint här i Husby gård. De här husen, det är Sverige för mig, sade Eleni Charitidou.

Populärast bland de yngsta var ansiktsmålningen och den stora lekplatsen

Konst och hantverksföreningen höll också workshops i pappersmarmorering och konsten att virka en klassisk mormorsruta, men populärast bland de yngsta var ansiktsmålningen och den stora lekplatsen förstås.

Flera husbybor hade passat på och rensat förråden på urväxta kläder och färdiglekta grejer till loppisen och Föreningen för den gulliga folkrörelsen sålde ekologiska grönsaker från odlingen på andra sidan fältet i Hjulsta. Från scenen hördes livemusik och vid ett bord stod representanter för Norra Järvas stadsdelsråd och samlade in förslag på hur Husby kan bli ännu bättre.

Vädret samarbetade hela dagen och Husby gårdsdagen blev precis så idyllisk och inspirerande som orten är när den får synas från sin bästa sida.

Anna Nygård
Två kvinnor målar tillsammans
Hamideh Shastan (till vänster) och Eleni Charitidou målar
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ett viktigt steg mot demokratiska och fria val i Somalia

Somalias president Mohamed Abdullahi Moahmed (Farmajo) har undertecknat en federal vallag som banar iväg för ett flerpartisystem och en möjlighet att landet håller sitt första fria val på 50 år.

Podcasten Edu orten träffar BK Bussenhus igen

Edu orten har i poddavsnitt #34 bjudit in Ibrahim Ezadin, Yahye Ahmed och Akrem Hashim Yahya från Järva för att tala om fotbollsföreningen BK Bussenhus. – Vad har hänt sedan sist vi sågs, frågar Jasmin Nasser.

Är du förkyld – stanna hemma

Onsdag 11 mars inträffade det första dödsfallet av Coronaviruset (Covid-19) i Sverige och samtidigt visade sig också ett par sjukdomsfall där människor blivit smittade i vårt land och inte som följd av resor till andra länder.

Järva söker vårdbiträden och undersköterskor

På flera håll runt om i landet omorganiseras vården för att på bästa sätt klara av coronakrisen. Det innebär en ökad efterfrågan på vissa yrken. I hela Järva anställs nu vårdbiträden och undersköterskor.