tavla med blommotiv på staffli framför husby gård

Husby gårdsdagen lockade mycket folk från hela Järva på lördagen. Människor i alla åldrar hade samlats för att prova på olika hantverk, fynda på loppis och umgås mellan de röda stugorna vid Järvafältet.

Husby konst och hantverksförening hade utställning i Husby konsthall med medlemmarnas verk. En av utställarna på plats var Hamideh Shastan från Spånga som deltog med två tavlor. Tillsammans med vännen Eleni Charitidou bidrog hon också till en av de kollektiva tavlor som skapades under dagen. Flera stafflier stod uppställda för den som ville prova på att måla.

– Jag bor inte i Husby, jag har bott i Rinkeby i 40 år, men jag kommer ofta hit. Det är så himla fint här i Husby gård. De här husen, det är Sverige för mig, sade Eleni Charitidou.

Populärast bland de yngsta var ansiktsmålningen och den stora lekplatsen

Konst och hantverksföreningen höll också workshops i pappersmarmorering och konsten att virka en klassisk mormorsruta, men populärast bland de yngsta var ansiktsmålningen och den stora lekplatsen förstås.

Flera husbybor hade passat på och rensat förråden på urväxta kläder och färdiglekta grejer till loppisen och Föreningen för den gulliga folkrörelsen sålde ekologiska grönsaker från odlingen på andra sidan fältet i Hjulsta. Från scenen hördes livemusik och vid ett bord stod representanter för Norra Järvas stadsdelsråd och samlade in förslag på hur Husby kan bli ännu bättre.

Vädret samarbetade hela dagen och Husby gårdsdagen blev precis så idyllisk och inspirerande som orten är när den får synas från sin bästa sida.

Anna Nygård
Två kvinnor målar tillsammans
Hamideh Shastan (till vänster) och Eleni Charitidou målar
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skottlossning i Husby ikväll

Enligt uppgifter till Nyhetsbyrån Järva har det varit skottlossning i Husby nu på tisdagskvällen. Poliser och ambulans är på plats. Än så länge inga bekräftade uppgifter om skadade.

Stockholm stad vill stänga Al-Azhars förskolor

Utbildningsnämnden i Stockholms stad har beslutat att stänga tre förskolor den 1 mars. Två av dem drivs av stiftelsen Al-Azhar, en i Hjulsta och en i Vällingby. – Det är inte säkert de stängs, vi kommer att överklaga beslutet, säger Hussein Ibrahim, rektor för Al-Azharskolan.

BLM Sweden tilldelas Elfte juli-priset

Black Lives Matter Sweden tilldelades årets Elfte juli-priset som delas ut av Kista Folkhögskola. BLM vice ordförande Araia Sebhatu tog emot priset för organisationens arbete mot rasism.

Ulf Kristersson: ”Järva är en symbol för integrationsproblemen”

Sist ut av alla partiledare att hålla tal var Ulf Kristersson. M-ledaren avslutade Järvaveckan med fokus på integrationen.