Häromkvällen på Bussenhusvägen i Tensta, klockan 22.17, och det var becksvart utomhus.
– De pratar mycket om trygghet, men samtidigt kan de inte fixa gatubelysningen, säger Akrem Hashim.

Det var inte bara på Bussenhusvägen, som gatlamporna inte fungerade.
– Ända från 179:ans busshållplats vid Tensta centrum och hela vägen till Rinkeby var det kolsvart. 

Staden satsar miljoner på tryggheten, men varför fungerar inte gatubelysningen?

Staden satsar miljoner på tryggheten, till kameror, väktare och poliser. Men varför fungerar inte gatubelysningen? Akrem Hashim tycker det är dåligt.
 – Det var inte en kväll, utan flera. Jag är jättebesviken.

Enligt den trygghetsstrategi, som är gemensam för både Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista, ska en del av metoderna från Broken Windows-metoden användas. Det är en metod som hämtats från New York och handlar om nolltolerans även mot små förseelser. Ett krossat fönster kan ses som ett tecken på att ingen ingriper, och leda till mer skadegörelse, otrygghet och brottslighet. Därför ska fönstret snabbt lagas för att visa att här råder ordning. Det borde gälla även gatubelysningen.

Trafikkontorets pressansvarige svarar att felanmälan kom in i tisdags.
 – Vår drift- och underhållsentreprenör var sedan på plats samma dag och tände upp belysningen från central, kontrollerade styrsystemet och då fungerade allt som det skulle.

Han ger inget direkt skäl till varför gatlamporna inte lyste under flera kvällar, men säger att elanläggningen på platsen är provisorisk eftersom ett nytt kvarter håller på att byggas vid gamla Bussenhusskolan. Läs mer här.

Fungerar gatlamporna ikväll?

När synpunkter som rör trasiga fönster, gatlampor eller annat som måste åtgärdas i utemiljön, kommit upp på stadsdelsnämndernas möten har det återkommande svaret varit:
Använd stadens app Tyck till eller anmäl dina klagomål på stadens hemsida. Det går också att ringa direkt till Trafikkontoret, 08 651 00 00 (och via en telefonsvarare nå fram till en levande människa som tar emot din felanmälan).

Nu ska problemet enligt Trafikkontoret vara åtgärdat. Fungerar gatlamporna ikväll?

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Frön för alla på Tensta konsthall

Vårkänslor? Tensta konsthall och Orten odlar bjuder in till fröbytardag på konsthallen i helgen. Fröpopup innebär en mötesplats för att byta och prata frön med varandra men också möjlighet att lära sig mer.

”Vi vill ha en trygg skola där barn och lärare blir tagna på allvar”

Rektorns svar förminskar och förlöjligar det faktum att 85 (numera 115) föräldrar är överens om att ledningen måste avskedas med omedelbart verkan. Vi har inte tappat förtroendet för skolan, vi har tappat allt förtroende för Helene Hodges och hennes ledning. Och nu står även Happy Hilmarsdottirs förtroende på spel. 

Uppåtgående rulltrapporna ur funktion – igen

Dagens rulltrappestatus i Rinkeby klockan 11.00: Ingen funkar. Två avstängda helt. En stillastående där folk måste gå både upp och ner och mötas. Ingen uppdaterad information i SL:s i app.

”Jag undrar var de håller hus. Varför försvinner papporna?”

Efter att Alexandra Pascalidous pappa gick bort i augusti bestämde hon sig. Hon ska skriva en bok om papporna.
 – Situationen är alarmerande. Det är akut. Jag hoppas att det på något sätt ska bidra till att stoppa det här våldet.