Häromkvällen på Bussenhusvägen i Tensta, klockan 22.17, och det var becksvart utomhus.
– De pratar mycket om trygghet, men samtidigt kan de inte fixa gatubelysningen, säger Akrem Hashim.

Det var inte bara på Bussenhusvägen, som gatlamporna inte fungerade.
– Ända från 179:ans busshållplats vid Tensta centrum och hela vägen till Rinkeby var det kolsvart. 

Staden satsar miljoner på tryggheten, men varför fungerar inte gatubelysningen?

Staden satsar miljoner på tryggheten, till kameror, väktare och poliser. Men varför fungerar inte gatubelysningen? Akrem Hashim tycker det är dåligt.
 – Det var inte en kväll, utan flera. Jag är jättebesviken.

Enligt den trygghetsstrategi, som är gemensam för både Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista, ska en del av metoderna från Broken Windows-metoden användas. Det är en metod som hämtats från New York och handlar om nolltolerans även mot små förseelser. Ett krossat fönster kan ses som ett tecken på att ingen ingriper, och leda till mer skadegörelse, otrygghet och brottslighet. Därför ska fönstret snabbt lagas för att visa att här råder ordning. Det borde gälla även gatubelysningen.

Trafikkontorets pressansvarige svarar att felanmälan kom in i tisdags.
 – Vår drift- och underhållsentreprenör var sedan på plats samma dag och tände upp belysningen från central, kontrollerade styrsystemet och då fungerade allt som det skulle.

Han ger inget direkt skäl till varför gatlamporna inte lyste under flera kvällar, men säger att elanläggningen på platsen är provisorisk eftersom ett nytt kvarter håller på att byggas vid gamla Bussenhusskolan. Läs mer här.

Fungerar gatlamporna ikväll?

När synpunkter som rör trasiga fönster, gatlampor eller annat som måste åtgärdas i utemiljön, kommit upp på stadsdelsnämndernas möten har det återkommande svaret varit:
Använd stadens app Tyck till eller anmäl dina klagomål på stadens hemsida. Det går också att ringa direkt till Trafikkontoret, 08 651 00 00 (och via en telefonsvarare nå fram till en levande människa som tar emot din felanmälan).

Nu ska problemet enligt Trafikkontoret vara åtgärdat. Fungerar gatlamporna ikväll?

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Antal smittade av corona i hela Stockholms län redovisas

Smittskydd Stockholm redovisar antalet smittade personer fördelat per kommun eller stadsdel där de smittade är bosatta. Värst drabbade är stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta.

Demokratiforum 2018 – orten förbereder sig inför valet

– Jag har kollat vad partierna har för ideologier och vilka som…

Så här fördelades föreningsbidragen i Rinkeby-Kista

På gårdagens sammanträde i Rinkeby-Kista fattades beslut om vilka föreningar som får ekonomiskt stöd i år. En invändning mot förvaltningens förslag kom från Vänsterpartiet. De ville att AIF Kista skulle få de 100 000 kronor som de ansökt om, och inte 30 000 som förvaltningen föreslagit. Socialdemokraterna undrade varför endast 804 450 kronor delades ut, när det fanns en miljon.

Skolornas resultat är numera hemliga uppgifter

Från och med 1 september är skolors betygsresultat, och uppgifter om lärartäthet och hur många behöriga lärare skolan har, hemliga uppgifter. Det har Skolverket beslutat efter en dom i Kammarrätten. – Det är helt galet, säger Ulla Parkkinen, VD för Cordoba International School i Kista.