Ingen snöröjning görs på Visbyringen i Rinkeby. Avram Lazaridis, vice ordförande i Funktionshinderrådet i Rinkeby-Kista, meddelar att det är hopplöst att ta sig fram.

 Avram Lazaridis säger att just den här delen av gångbanan snöröjs aldrig. 
– Jag har ringt Trafikkontoret flera gånger, i lördags, i måndags och igår, men det enda de säger är att de ska göra en anmälan. Inget händer. Det är samma problem varje år.

 Som det är nu är det svårt att gå där, menar Avram Lazaridis.
 – Det blir även svårt att komma förbi med barnvagnar eller med el-moped, som jag själv har.

Han hoppas att ansvariga aktörer visar hänsyn.
 – Snöröjningen ska fungera i praktiken och inte bara med vackra ord. Det är viktigt med människors hälsa och i dessa svåra tider borde snöröjningen verkligen skötas. Alla sjukhus är överbelastade redan på grund av pandemin.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

I sommar kommer djuren tillbaka till Spånga by

Det blir sommarläger och öppen verksamhet på 4H-gården i Spånga by i sommar.  – Vi är verkligen glada att 4H-gården kan öppna igen. Spånga by har många besökare på sommaren, säger Victoria Callenmark, biträdande stadsdelsdirektör Spånga-Tensta Stadsdelsförvaltning.

Lärare i Tensta får Svensklärarpriset 2021

En av vinnarna av Svensklärarpriset 2021, som delas ut av Svenska Akademien, är Stefan Ljungdahl som arbetar på Enbacksskolan i Tensta. Han har arbetat med högstadieungdomar i Tensta sedan 1989.

”Järvafältet blir en stor byggarbetsplats”

Nu närmar sig dagen när bygget av begravningsplatsen på Järvafältet ska påbörjas. Frågan kom upp på nämndmötet i Rinkeby-Kista på torsdagskvällen.  – Det kommer att bli en byggarbetsplats på stora delar av Järvafältet och 3000 träd kommer att fällas.

En Svart Flickas Handbok är ett verktyg förklädd i texter

Mariama Jobe är superaktuell med boken ”En Svart Flickas Handbok”. Boksläppet sker idag, den 1 juli, digitalt och live på Instagram ikväll. Men nästa bok skriver hon på engelska, eftersom hon inte känner att hon kan utvecklas mer i det svenska kulturlivet.