En väktare blev skjuten i benet under en rond i en av Hemblas fastigheter i Rinkeby under måndagskvällen.
Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. 

Vid 21.29 inkom larmet till polisen om att en person blivit skjuten.

Jonatan Öhman, kommunikationschef på Hembla, bekräftar att det är en av deras väktare som blivit skjuten. Det ska ha skett när väktaren tillsammans med en kollega gick på rond i ett flerfamiljshus. Skjutningen ska ha skett i källaren till huset. Enligt uppgifter till Aftonbladet var det ett ungdomsgäng som ska ha hetsat varandra att skjuta. 

Polisen arbetar på platsen med att höra vittnen och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Personen, som är allvarligt skadad men inte livshotande, är förd till sjukhus.

Ingen har gripits misstänkt för skjutningen. 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Lust att läsa ökar lusten att lära

På Rinkeby bibliotek drar projektet Läslust i Rinkeby igång i höst. Barn…

När Sara tog på sig slöja fick hon inte arbeta på vaktbolaget

När Sara valde att börja bära slöja fick hon inte längre arbeta som trygghetsvärd i tunnelbanan. En arbetsmiljöfråga, hävdar vaktbolaget Rapid där hon är anställd. – Det är löjligt. De låtsas att de bryr sig om mig, men de diskriminerar mig, säger Sara.

Rinkeby-Kista avslutar samarbetet med Folkets Husby

I Rinkeby-Kistas verksamhetsplan för 2021 framgår att stadsdelens samarbete med Folkets Husby avslutas nästa år. Ingen utvärdering har gjorts och ingen motivering ges. Nämndens ordförande Ole-Jörgen Persson, M, kan inte svara på frågan varför. Nämnden satsar istället på Fryshuset i Husby, som får 2 miljoner.

Järvas friskolor samarbetar för ännu bättre resultat

En gång i månaden träffas rektorerna för friskolorna i Järva. – Vi vill ta fram de gemensamma nämnare vi har i vårt arbete och sprida den kunskapen till alla skolor i området, säger Amir Sajadi, Järvaskolans VD.