En väktare blev skjuten i benet under en rond i en av Hemblas fastigheter i Rinkeby under måndagskvällen.
Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. 

Vid 21.29 inkom larmet till polisen om att en person blivit skjuten.

Jonatan Öhman, kommunikationschef på Hembla, bekräftar att det är en av deras väktare som blivit skjuten. Det ska ha skett när väktaren tillsammans med en kollega gick på rond i ett flerfamiljshus. Skjutningen ska ha skett i källaren till huset. Enligt uppgifter till Aftonbladet var det ett ungdomsgäng som ska ha hetsat varandra att skjuta. 

Polisen arbetar på platsen med att höra vittnen och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Personen, som är allvarligt skadad men inte livshotande, är förd till sjukhus.

Ingen har gripits misstänkt för skjutningen. 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Två skjutna till döds i Danmark

På tisdagskvällen sköts två unga män till döds i den danska orten Herlev utanför Köpenhamn. Enligt säkra uppgifter kommer de båda männen från Järva.

Skottlossning i Tensta – två skadade

Två personer skadades vid skottlossning i Tensta på måndagskvällen. Flera polisbilar på plats och helikopter hovrar ovanför.

Tre dagar i hälsans tecken i Rinkeby centrum

VVad har Carolina Klüft, Mikaela Laurén och Martin Lidberg gemensamt?Jo, de har alla varit bäst i världen i sina resepktive sporter. Dessutom kommer de att delta på hälsomässan i Rinkeby centrum.

Kick-off för tävlingen För-orten i Kista galleria

För-orten är en tävling initierad av de Järvabaserade aktörerna BLING, Bk Bussenhus och Atletico Rinkeby. Syftet är att inspirera och locka fram fler idéer från Sveriges förorter, framförallt orterna kring Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Akallabon Ben Eliass, medgrundare av Estrid, kommer att tala under kvällen.