Akropolis klara för Superettan. Bild från Akropolis IF:s hemsida.
Akropolis klara för Superettan. Bild från Akropolis IF:s hemsida.

Grattis Akropolis!
Den historiska fotbollsklubben från Järva är klar för Superettan.

För första gången i klubbens historia har man lyckats kvalificera sig för spel i Superettan. I och med vinsten över BK Forward med 2-1 i söndags, så har Akropolis 63 poäng efter 26 spelade matcher. Umeå FC,på andra plats, har 50 poäng och med fyra återstående matcher så är saken klar.

Akropolis IF har 19 segrar, sex oavgjorda och endast en förlust. Med sina 63 poäng är, och 13 poängs skillnad till tvåan, så kommer laget att spela i Superettan nästa år.

Akropolis IF har spelat två kval tidigare, men inte lyckats klättra upp i seriesystemet. Men i år, med 65 gjorda mål och bara 24 insläppta, är de överlägsna segrare i division 1 norra.

Klubben har mycket att tänka på inför nästa säsong. Bland annat var de ska spela sina hemmamatcher. Spånga IP uppfyller inte kraven för spel i Superettan.

Panayotis Hatzipavlis

Bilden är från Akropolis IF:s hemsida.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Den roligaste sporten? Nu kan du testa vattenpolo!

Många säger att vattenpolo är den roligaste sport de har prövat. Nu finns chans att pröva om det stämmer i Järvabadet på måndagar, onsdagar, lördagar och söndagar mellan kl. 12 och 15.

Som United räckte inte till mot Kista SC i helgens derby

Som United åkte på en förlust i helgens bortamatch mot Kista SC i fotbollens division 4 Norra. I halvlek stod det redan 3-1 till Kista SC och resultatet stod sig matchen ut.

Final i Copa El Clasico på Knutby BP ikväll

Under veckan har det varit fotboll och folkfest varje kväll på Knutby bollplan i Rinkeby. Ikväll är det final i Copa El Clasico – Som United möter Stockholm Stars klockan 19.15.

Kistaloppet är en av landets populäraste tävlingar

För första gången blev Löparakademin tvungna att stoppa anmälningarna en vecka före loppet. För många hade anmält sig.