Akropolis klara för Superettan. Bild från Akropolis IF:s hemsida.
Akropolis klara för Superettan. Bild från Akropolis IF:s hemsida.

Grattis Akropolis!
Den historiska fotbollsklubben från Järva är klar för Superettan.

För första gången i klubbens historia har man lyckats kvalificera sig för spel i Superettan. I och med vinsten över BK Forward med 2-1 i söndags, så har Akropolis 63 poäng efter 26 spelade matcher. Umeå FC,på andra plats, har 50 poäng och med fyra återstående matcher så är saken klar.

Akropolis IF har 19 segrar, sex oavgjorda och endast en förlust. Med sina 63 poäng är, och 13 poängs skillnad till tvåan, så kommer laget att spela i Superettan nästa år.

Akropolis IF har spelat två kval tidigare, men inte lyckats klättra upp i seriesystemet. Men i år, med 65 gjorda mål och bara 24 insläppta, är de överlägsna segrare i division 1 norra.

Klubben har mycket att tänka på inför nästa säsong. Bland annat var de ska spela sina hemmamatcher. Spånga IP uppfyller inte kraven för spel i Superettan.

Panayotis Hatzipavlis

Bilden är från Akropolis IF:s hemsida.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

2 x Avbytarbänken #094 Evig + #095 Congratulations

Här kommer 2 x Avbytarbänken. Förra veckans avsnitt om sorgen efter Maradona och det senaste snacket om bland andra Klopp, Cavani, Hazard och Zlatan.

Oavgjort igen för Som United

Under fredagen spelade Som United FF A-lag ännu en seriematch. Denna gång blev det ett lika resultat mot ett av topplagen i serien.

Avbytarbänken #089 Rädda fotbollen

Avbytarbänken diskuterar denna gång de märkliga beslut som präglat hela helgens matcher. Den märkliga hands-regeln som förstör fotbollen. De tar upp Luis Suarez debut och 17-åriga Ansu Fatis sjuka siffror. Dessutom avhandlas coronadrabbade Genoa.

Straff och rött kort sänkte Rinkeby United

Rinkeby United åkte på en blytung förlust mot ett starkt Reymersholms IK i seriefinalen hemma på Knutby BP. Det var Rinkebys första förlust.