Nyligen bildades en ideell stödförening till Nyhetsbyrån Järva.
 – Vi är många med koppling till Järva som på olika sätt vill stödja nyhetsbyrån, säger Ulf Brändström, föreningens nyvalda ordförande.

 – Vi kommer att arbeta för att organisera verksamhet kring tidningen, diskutera medias bevakning av orten och betydelsen av lokal media. Allt utifrån de boendes perspektiv.

Meningen med föreningen är att vara ett forum för diskussion och sprida kunskap om Nyhetsbyrån Järvas arbete.

 – Nyhetsbyrån Järva har på kort tid bevisat att det går att utveckla ny intressant lokal media som berör. Vi vill stödja dem i det arbetet, som idag drivs nästan helt utan ekonomiska resurser.

Det konstituerande mötet valde en styrelse på åtta personer. Styrelsens första uppgift blir att undersöka möjligheten att under nästa år anordna en ”pressfest” i Järva. 
Till ordförande för föreningen valdes Ulf Brändström. Övriga ledamöter i styrelsen är Eleni Terzitane, Ifrah-Degmo Mohamed, Sonja Gardefjord, Nikoletta Dolfin, Badri Abdi och Krista Sirviö. 

Föreningen är öppen för privatpersoner. Organisationer verksamma i Järva kan också bli medlemmar.

Vill du komma i kontakt med Föreningen Nyhetsbyrån Järva, mejla: foreningen@nyhetsbyranjarva.se

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Utsikt från mitt köksfönster

Den här rubriken har väntat på sin text flera dagar. Meningen var att jag skulle vädra min besvikelse över att grannar inte hade börjat använda den nyrenoverade lekplatsen eller innetorget som mitt köksfönster vetter mot.

Kvinnogrupp och hälsa på dagordningen

I lördags var det uppstartsmöten i Järva Folkets Park på Eggeby gård. En grupp kvinnor samlades för att diskutera bildandet av en kvinnogrupp och samtidigt innehållet i vårens Hälsodag.

Lägesrapport från JärvaHjälpen

För nästan åtta veckor sedan startade vi JärvaHjälpen med syftet att handla åt äldre och personer i riskgrupp. Det var bland det mest spännande som jag varit med om, eftersom det inte går att se i förväg hur en pandemi kommer att slå. Men jag vet, att jag kan lita på föreningslivet och vänner i Järva.

Romernas fest för att minnas och aldrig glömma

Fest är att inte glömma, utan att minnas.  På Folkets Husby firade Stockholms romer Romadagen. Det är en internationell nationaldag som firas den 8 april, sedan den första romska kongressen i London 1971.