Nyligen bildades en ideell stödförening till Nyhetsbyrån Järva.
 – Vi är många med koppling till Järva som på olika sätt vill stödja nyhetsbyrån, säger Ulf Brändström, föreningens nyvalda ordförande.

 – Vi kommer att arbeta för att organisera verksamhet kring tidningen, diskutera medias bevakning av orten och betydelsen av lokal media. Allt utifrån de boendes perspektiv.

Meningen med föreningen är att vara ett forum för diskussion och sprida kunskap om Nyhetsbyrån Järvas arbete.

 – Nyhetsbyrån Järva har på kort tid bevisat att det går att utveckla ny intressant lokal media som berör. Vi vill stödja dem i det arbetet, som idag drivs nästan helt utan ekonomiska resurser.

Det konstituerande mötet valde en styrelse på åtta personer. Styrelsens första uppgift blir att undersöka möjligheten att under nästa år anordna en ”pressfest” i Järva. 
Till ordförande för föreningen valdes Ulf Brändström. Övriga ledamöter i styrelsen är Eleni Terzitane, Ifrah-Degmo Mohamed, Sonja Gardefjord, Nikoletta Dolfin, Badri Abdi och Krista Sirviö. 

Föreningen är öppen för privatpersoner. Organisationer verksamma i Järva kan också bli medlemmar.

Vill du komma i kontakt med Föreningen Nyhetsbyrån Järva, mejla: foreningen@nyhetsbyranjarva.se

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Husbyrådets arbete går in i en ny fas – vill engagera flera

Husbyrådet vill bli husbybornas parlament, ett forum för att kunna påverka området de bor i. – Vi vill hitta nya vägar till inflytande och delaktighet. De vägar som finns idag räcker inte till, säger Atusa Rezai från Folkets Husby.

Det som är det bästa med Järva

Innan Rinkeby Run var jag ordförande och tränare för en av Sveriges finaste löparklubbar, Fredrikshof. Vi hade Stockholms Stadion som hemma-arena. Arenan från OS 1912. Arenan där flest världsrekord har satts i hela världen. Det var häftigt, men jag saknar det inte ett dugg.

Rinkeby-Kista har lägst andel vaccinerade i regionen

I Rinkeby-Kista har endast 71,8 % av gruppen över 80 år vaccinerat sig mot covid-19, vilket är lägst i hela regionen. Samtidigt finns det fler än 6 600 lediga tider den här veckan på Region Stockholms fyra vaccinationsmottagningar.

Rapport från Norra Järva Stadsdelsråds årsmöte

På Norra Järva Stadsdelsråds årsmöte konstaterades att ortens folk befinner sig under extrem press. Förutom alla våra vanliga problem i ett alltmer ojämlikt och segregerat samhälle har vi och våra grannar drabbats mycket hårdare än andra av både coronapandemins dödlighet och den ekonomiska kris som den har fördjupat.