I söndags var vinnarna i Rinkeby Runs lotteri på plats i Romeos Café för att hämta upp sina vinster  – träningskläder från Adidas.

Lotteriet är ett samarbete med Orienteringsförbundet och appen HittaUT. Syftet är att stimulera fler Järvabor att motionera, när det passar och i den takt som passar.

Syftet är att stimulera fler Järvabor att motionera

Vinnarna har laddat ner appen och letat upp ett antal av de 20 kontroller som sitter i och runt Rinkeby. Varje gång de har hittat en kontroll så har de noterat det i appen, och därmed fått en lott i lotteriet.

 – Det är så skönt att man kan ta dem i vilken ordning som helst, sade Emma Alm, som tävlar i orientering i Järfälla OK.

I normal orientering måste alla kontroller hittas i rätt ordning. Så är det inte här. Man kan ta en, två eller tre kontroller före lunch och sen kanske två till efter middagen.

Jag har tagit mina kontroller på väg till och från hemmet

 – Ja, jag har tagit mina kontroller på väg till och från hemmet, sade Noa, som nu vann en ny träningsjacka från Adidas.

Emmas mamma Jenny vann ett par tights. Hon berättade att det blev lite lustigt när hon skulle ta kontrollen som ligger uppe vid Knutbyskolan.
– Då stod barnen och  fritids-personalen där och tittade på mig. De undrade förstås vad jag höll på med. De visste ingenting om HittaUt och än mindre att en av kontrollerna satt på deras skolgård.

Det är ett bra sätt att lära sig området man bor i

Jenny tycker det är så bra att HittaUt är en helt gratis motionsform, och att appen är så liten och helt gratis att ladda ner.
– Det är ett bra sätt att lära sig området man bor i. Det är också något man kan göra med familjen. Man kan till och med registrera familjen som ett lag i appen, om man vill, eller kombinera med en pick nick, sade Jenny, som tack vare HittaUt har sett mer av Stockholm än någonsin tidigare.

Det finns HittaUt-banor över hela Stockholm och i Uppsala, men det är bara i Järva som appen är ett lotteri. Om det här leder till att Rinkeby kryllar av orienterande järvabor i alla åldrar och storlekar så är det möjligt att det sprider sig till andra delar av staden.

Varje vecka dras fem nya vinnare

Varje vecka dras fem nya vinnare som kallas till pris-uthämtning. Kallelsen sker via e-post, så det är värt att hålla koll på e-posten i sommar.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Oavgjort för Som United FF

Det blev oavgjort när Som United FF mötte Fittja IF i träningsmatchen på Fittja bollplan på fredagen.  – Vi spelade inte vårt spel de första 30 minuterna och det kostade oss ett mål, säger Som Uniteds tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon.

Prova en ny sport i sommar!

Tänk dig att Orientering och Lotteri blev kära och fick barn. …och att det barnet blev en app som de döpte till Hittaut.

Nyhetsbyrån Järva får stöd av nybildad ideell förening

Nyligen bildades en ideell stödförening till Nyhetsbyrån Järva.  – Vi är många med koppling till Järva som på olika sätt vill stödja nyhetsbyrån, säger Ulf Brändström, föreningens nyvalda ordförande.

Rädda gårdarna på Järvafältet

Norra Järva stadsdelsråd har haft styrelsemöte. Som revisor borde jag kanske varit med, men mina digitala muskler räckte inte till för att delta i videosammankomsten, så jag fick nöja mig med att efteråt ta del av minnesanteckningarna.