Många säger att vattenpolo är den roligaste sport de har prövat. Nu finns chans att pröva om det stämmer i Järvabadet på måndagar, onsdagar, lördagar och söndagar mellan kl. 12 och 15.

Det är Gustav Persson från Stockholms Kappsimningsklubb som har gjort det möjligt. Gustav har blivit svensk mästare både som ungdom och som junior.
 – Det är en helt fantastisk känsla. Härligast är att vinna som lag. Man blir väldigt goda vänner, säger han.

En av Gustavs kompisar från det laget är Edward, som nu är assisterande tränare i Stockholms Kappsimningsklubb, håller med honom.
 – Det är mycket roligare än fotboll.

Träningarna leds av Gustavs adepter, som kommer från Ekerö, Vallentuna, Skogås och Nacka.  Alla åker de gärna till träningarna, som oftast har varit i Eriksdalsbadet på Söder. Det är ett gäng tjejer och killar mellan 17 och 20 år som trivs med varandra och verkligen älskar sin sport.

Dessutom är det en billig sport. Allt du behöver är badkläder och ett badkort.  Nu i sommar behöver man inte ens betala deltagaravgift. Det är bara att komma och pröva.

De mycket meriterade tränarna, som kommer till Järvabadet i sommar, berättar om sina erfarenheter:

Edward:
– Jag började spela vattenpolo som 14 åring efter att ha följt med en kompis på en träning. Sedan dess har jag spelat polo i 15 år både i Sverige och Ungern samt varit ordinarie i Svenska Ungdoms/Junior landslaget.

Beyla:
 – Jag gick tidigare på simning, men fick testa på vattenpolo och sedan 2014 har varit fast. Sporten kräver mycket från en, både fysiskt och psykiskt vilket gör den utmanande. Jag har även fått vänner för livet här. 

Samuel
 – Innan jag började med vattenpolo så simmade jag, men det blev till slut väldigt tråkigt att göra samma sak om och om igen. Jag började på vattenpolo och nu har jag spelat det i sex år och jag har fått massor av vänner tack vare det. Träningen är fantastiskt vilket gör att man aldrig tröttnar på den fartfyllda sporten och lag andan. 

Noss:
 – Jag provade vattenpolo och fastnade direkt för sporten. Något som var kul var att man fick många nya kompisar. Vattenpolo i sig är en tuff utmaning och det finns alltid något nytt att lära sig. Nu har jag spelat vattenpolo i ungefär fem år. 

Adrian:
 – Jag är ungefär fem månader ifrån att ha spelat vattenpolo i fem år och jag har inga tankar på att sluta. Vattenpolo har hjälpt mig med min hälsa och jag har fått vänner livet ut.

Gustav:
 – Jag och min familj bodde i Sydafrika fram till 2013 då vi flyttade hem till Sverige. Under julen 2014 reste vi till Johannesburg, Sydafrika för att hälsa på våra vänner. När vi var där körde jag och några vänner vattenpolo på skoj då några av mina vänner spelade det. Jag tyckte att det var roligt så när vi kom hem från resan så började vi leta efter vattenpolo klubbar i Stockholm och sedan dess har fem år gått. 

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken #101 dalmatiner…

Avbytarbänken snackar om Inaki Williams otroliga facit i antal spelade matcher, om Luka Jovics horribla sejour i Real Madrid. Ingen publik i arenan? Då hördes Dejan Kulusevski svära friskt på svenska under matchen mot Inter. Mario Mandzukic klar för Milan. Och slutligen om kommentatorers problematiska sätt att ”berömma” svarta spelare.

Avbytarbänkens sista summering, del 3: Italienska ligan

Turen har kommit till den italienska ligan. De spolar först tillbaka bandet till förra året och kollar hur de trodde säsongen skulle sluta. Skulle Juventus ta sin nionde ligatitel i rad? Hur skulle överraskningen och underbarnet Dejan Kulusevski klara sig? Zlatan Ibrahimovics återkomst till Milano. Hur gick det med Inters storsatsning? Vilka åkte ner? 

Prova på allt från dans till boxning i Tenstahallen

Den här veckan är sista sommarlovsveckan med aktiviteter för barn och ungdomar i Tenstahallen. Här kan man prova på allt möjligt, till exempel dans, pingis, boxning och basket. – Vi har haft grupper från både förskolor och fritidshem, men även barn som kommer hit utan någon grupp, säger George Ibrahim, som sommarjobbar hos basketklubben VGB.

Som United räckte inte till mot Kista SC i helgens derby

Som United åkte på en förlust i helgens bortamatch mot Kista SC i fotbollens division 4 Norra. I halvlek stod det redan 3-1 till Kista SC och resultatet stod sig matchen ut.