AIF Kista öppnade upp hallarna för nattfotbollen i helgen för att förebygga eventuella oroligheter i området i samband med hot om koranbränning. Nu väntar klubben på klartecken för att köra igång igen varje helg.

 – Vi ansåg att det var en bra möjlighet att locka ungdomarna till nattfotbollen som handlar om gemenskap och hälsa, säger AIF Kistas lagkapten Ducale.  

 Både Ärvingehallen och Spånga fotbollshall höll öppet under fredag, lördag och söndag.
 – Det lockade många barn och ungdomar, säger sportchefen för AIF Kista Caydaruus Jamac.  

 I området finns det många ungdomar som inte är aktiva i någon förening.
 – Just därför tror jag att det är extra viktigt för oss att fånga just de ungdomarna, säger arbetsledaren Mohamed Amiin.  

Det är ett sätt att ge ungdomar något att göra på fredagskvällarna i Järva

Vid varje tillfälle kommer upp emot 70 deltagare till nattfotbollen.
 – De kommer för att, helt kravlöst och utan fokus på prestation och närvaro, spela fotboll och umgås. Det är ett sätt att ge ungdomar något att göra på fredagskvällarna i Järva, säger verksamhetsansvarige Mohamed Thuram.  

Det var osäkert länge om nattfotbollen skulle fortsätta eller inte.  Men i torsdags hade klubben möte med Goodsport för att diskutera årets verksamhet. Inom kort har de möte med idrottsförvaltningen i samma ärende. AIF Kista hoppas få en långsiktigt lösning för att slippa osäkerhet varje år om verksamheten ska få fortsätta eller inte. 

Text och bilder: Said Ali
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Öppet brev till Spånga-Tenstas stadsdelsnämnds ordförande

I kväll har Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd sammanträde. Före pandemin hade allmänheten möjlighet att ställa frågor, men nu sker mötena bakom stängda dörrar. Därför har Mohamed Hagi Farah från föreningen Järva Föräldraalliansen istället skrivit ett öppet brev till nämndens ordförande Annika Friberg, M.

Mynta café och Alomdah stänger

Mynta café på Rinkebystråket har stängt. Restaurang Alomdah likaså. Fler butiker stänger…

Trafikfrågor och utförsäljningar på dagordningen i Spånga-Tensta

Även politikerna i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd sammanträder imorgon torsdag. Mötet börjar klockan 18 och kommer att livesändas.

Efter sju år utvisas familjen Kassenova från Sverige

En dag i september knackade det på dörren hos Assemgul Kassenova. Hon…