Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Elin Sundqvist på Familjebostäder i Rinkeby är en av många kvinnor som tar upp Ayan Mohamed och Esme Gulers förslag att fira kvinnodagen genom att jogga med några vänner. Men Elin tänker inte jogga. Hon ska plogga.

Att PLOGGA är att Jogga och samtidigt plocka skräp.
PLOcka skräp + JoGGA = PLOGGA.

Elin, varför väljer du att plogga?
– För att förena nöje med nytta. Att fira den Internationella Kvinnodagen med skräpplockning. Det blir extra träning också med ett extra knäböj här och där.

PLOcka skräp + JoGGA = PLOGGA

Vad är känslan du får med dig när du har ploggat?
– Att jag har bidragit till en positiv förändring. Kanske att någon fler ser vad man själv kan göra för att ett område ska bli trivsammare och på så sätt sprida ringar på vattnet.

Så du ploggar istället för att jogga, för att göra nytta för området?
– Ja, nu när det tyvärr finns mycket skräp på marken istället för i soptunnorna, så är det en konkret sak att göra. I den bästa av världar hamnar förstås allt skräp som fimpar, fruktskal, förpackningar och muggar direkt i soptunnan.

 – Om soptunnan är full kan jag meddela Stockholm stad detta genom att rapportera i Stockholms stads ”Tyck till app” och bara lägga skräpet i nästa soptunna, som förhoppningsvis inte är full. Den appen är jättebra. Informationen går direkt till rätt ”problemägare” Jag tycker att många fler borde använda den.

Om någon vill plogga med dig, hur ska de göra då?
– Kom till Tensta t-bana kl. 10:30, måndag den 8 mars. Ta med några soppåsar, handskar och glatt humör så ploggar vi på en timme eller två! Plogga går även att göra närsomhelst och varsomhelst. Om vi blir fler än 8 så får vi förstås dela upp oss i två grupper, men det löser vi på plats.

Mårten Westberg
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Provtagningsbussen parkerar numera på Rinkebyplan

Redan i mitten av januari började bussarna komma till Tensta och Husby för att erbjuda gratis provtagning för alla som hade symtom på covid-19. Sedan slutet av februari stannar provtagningsbussen även i Rinkeby.

Pop-up återbruk i Tensta centrum hela helgen

Idag har du möjlighet att rensa bland gamla grejer hemma. Saker som kanske är hela, men som du inte har plats för, eller sådant som har gått sönder. Lämna till Pop-up återbruk, som har öppet 10-16 både lördag och söndag.

Nu kommer Jali Madi Susso med sin fjärde bok

Krigarhjärta – sista ronden heter Jali Madi Sussos senaste bok. Det är en lättläst bok om ett svårt ämne.  – Jag ville skriva om våld och grupptryck och vikten av att ha manliga förebilder.

Inget öppet möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

På torsdag den 26 mars har stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista sitt månatliga möte.  – Ja, det blir ett möte, men ett slutet möte, säger stadsdelsdirektör Susanne Leinsköld.