Mycket folk när stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta hade sitt möte.
Mycket folk och många frågor ställdes till de nya makthavarna när stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta samlades i servicehuset på Elinsborgbacken i Tensta. 
 
De senaste skjutningarna i stadsdelen var första frågan som kom upp under frågestunden.
– Vi måste sätta oss ner med alla goda krafter för att diskutera vad vi kan göra åt situationen. Samarbetet med det civila samhället är oerhört viktigt i detta. Vi både ser och hör den förtvivlan som många upplever, sade nye ordföranden i nämnden, Ole-Jörgen Persson, M.
Medborgarvärden Mohamed Hagi Farah delade, sin vana trogen, ut blommor till den nytillträdde ordföranden Ole-Jörgen Persson och nya stadsdelsdirektören Fredrik Jurdell.
Sedan föreslog Hagi Farah en tyst minut för de unga män som dödats, och den fullsatta lokalen genomförde tillsammans denna sorgeceremoni.
 
Rashid Mohammed, V, från oppositionen, frågade hur det blir med medborgarvärdarna. De har finansierats av demokratimedel, pengar som inte längre finns.
– Det finns inget förslag att ta ställning till som innebär att att medborgarvärdarna ska försvinna, men hela organisationen ska ses över, svarade Ole-Jörgen Persson.
Frågan om SIG, sociala insatsgruppen, kom också upp. Nämndens ordförande svarade att den verksamheten ska fortsätta som vanligt.
 
Övriga frågor handlade om det faktum att samarbetet mellan förvaltningen och civilsamhället inte har fungerat. Och problemet med att det inte finns några möteslokaler i Tensta, eftersom Tensta Träff renoveras sedan en tid tillbaka. 
Panayotis Hatzipavlis.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sommarpratare att se fram emot

Bland årets Sommarvärdar hörs två röster från Järva. Musikproducenten Adam ”Tensta” Taal…

Hjuset och Blå Huset tas över av Rädda Barnen

På måndagen blev det klart att Rädda Barnen tar över driften av fyra fritidsgårdar i Spånga-Tensta. Det handlar om Hjuset i Hjulsta, Blå Huset i Tensta samt Grottan och Folkan i Spånga.

Misstänkt grov våldtäkt i Rinkeby

Strax före midnatt, natten till tisdag, fick polisen larm om att en grov våldtäkt ska ha inträffat på en parkering i centrala Rinkeby.

Rinkeby United återtog serieledningen

Rinkeby United slog Värmdö med 3-1 och återtog därmed serieledningen i Division 4 Norra.