Mycket folk när stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta hade sitt möte.
Mycket folk och många frågor ställdes till de nya makthavarna när stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta samlades i servicehuset på Elinsborgbacken i Tensta. 
 
De senaste skjutningarna i stadsdelen var första frågan som kom upp under frågestunden.
– Vi måste sätta oss ner med alla goda krafter för att diskutera vad vi kan göra åt situationen. Samarbetet med det civila samhället är oerhört viktigt i detta. Vi både ser och hör den förtvivlan som många upplever, sade nye ordföranden i nämnden, Ole-Jörgen Persson, M.
Medborgarvärden Mohamed Hagi Farah delade, sin vana trogen, ut blommor till den nytillträdde ordföranden Ole-Jörgen Persson och nya stadsdelsdirektören Fredrik Jurdell.
Sedan föreslog Hagi Farah en tyst minut för de unga män som dödats, och den fullsatta lokalen genomförde tillsammans denna sorgeceremoni.
 
Rashid Mohammed, V, från oppositionen, frågade hur det blir med medborgarvärdarna. De har finansierats av demokratimedel, pengar som inte längre finns.
– Det finns inget förslag att ta ställning till som innebär att att medborgarvärdarna ska försvinna, men hela organisationen ska ses över, svarade Ole-Jörgen Persson.
Frågan om SIG, sociala insatsgruppen, kom också upp. Nämndens ordförande svarade att den verksamheten ska fortsätta som vanligt.
 
Övriga frågor handlade om det faktum att samarbetet mellan förvaltningen och civilsamhället inte har fungerat. Och problemet med att det inte finns några möteslokaler i Tensta, eftersom Tensta Träff renoveras sedan en tid tillbaka. 
Panayotis Hatzipavlis.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Snart är det nyårsafton!

Nyårsfirande brukar betyda raketer och fyrverkeri. Men du kan behöva tillstånd för att få avfyra fyrverkerier. För att sälja fyrverkerier, och för att avfyra raketer med styrpinne, krävs alltid tillstånd.

Järvaprofil nominerad till pris

”I augusti mördades en före detta spelare. Mordet tog Ove och alla de andra i Kista SC hårt. Alla spelare är Oves barn”. Så lyder en del av motiveringen som fått Järvabon Ove Eriksson, tränare i bland annat Kista SC, nominerad till Svenska Barnidrottspriset.

Provtagnings-bussarna tillbaka i Järva

Nu är det återigen möjligt att testa sig för covid-19 i regionens provtagningsbussar som finns på plats i Tensta, Rinkeby och Husby under fyra månader framöver.

Joakim Larsson tror på Rinkebystråkets framtid

Stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson, M, var en av de drivande när Rinkebystråket byggdes om till en affärsgata. Idag står fler och fler lokaler tomma längs gatan, men han tycker inte att projektet är ett misslyckande.  – Nej, det tycker jag inte. Tvärtom.