Erikslunds KF blev tufft motstånd för Kista SC. Hemmalaget kunde inte tränga sig igenom Erikslunds försvar, utan fick lämna planen utan vare sig mål eller poäng.

Det kunde knappast varit bättre förutsättningar inför matchen i omgång 9 i division 4 norra i Stockholm mellan hemmalaget Kista FC och Erikslunds KF. Inte ett moln på himlen, 16 grader varmt och en fotbollsplan som såg duglig ut för bolltrillande fotbollslag. 

Erikslund parkerar i den absoluta toppen av tabellen med en andra plats och dessutom hade laget fem raka segrar inför mötet med Kista. En av frågorna inför matchen var om Kista kunde få stopp på vinstmaskinen från Täby. Kista å sin sida kom till matchen med två raka segrar, som gjort att hotet om nedflyttning inte varit lika akut som tidigare under säsongen.

Kista FC inledde matchen respektlöst genom att trycka på ordentligt i närkamperna och hotade motståndarna med bollar i djupled. Erikslund hade svårt att få till något spel och fick lyfta långbollar som inte vållade några större svårigheter för Kistas försvar. Det var en chansfattig match fram till matchminut 27, då Erikslund kunde trycka in 1–0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Målet kom att bli ett av många bakslag för Kista under matchen. Innan halvleken var över så gjorde Erikslund 2–0 på en frispark några meter in på offensiv planhalva, ett ingripande som Kistas målvakt, Bunyod Khashimov, nog inte kommer nämna som ett av sina bättre i karriären.

Rejäl uppförsbacke för Kista inför den andra halvleken

Rejäl uppförsbacke för Kista inför den andra halvleken. Hoppet om att komma tillbaka i matchen tändes dock när Kistas Dizat Abdrim, som var ett ständigt hot i offensiven, tvingades omkull i straffområdet och domaren blåste straff för hemmalaget. Sebastian Danilo Sanches Alvarado stegade fram och sköt bollen lågt, men inte tillräckligt placerat. Erikslunds målvakt, Martin Nilsson stod i stället för en helt avgörande räddning. I stället för 2–1 och nytt liv i matchen så kunde Erikslund öka på sin ledning till 3–0, vilket blev slutresultatet. 

Erikslund tog sjätte raka segern och fortsätter att flåsa serieledande Bollstanäs i nacken. För Kista gäller det att ladda om inför avslutningen i division 4. Bara två omgångar kvar och i den sista omgången väntar derby i Järva då Kista och Husby möts i en mycket viktig match. 

Johan Davidsson
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

ISMG utnyttjar arbetarna och lurar arbetsförmedlingen

Ahmed kom som flykting till Sverige för fem år sedan. Efter fyra år som arbetssökande fick han ett nystartjobb i ett företag som satt i system att maximalt utnyttja sin arbetskraft. – De får drygt 5000 mindre i månaden än vad kollektivavtalet föreskriver, säger Göran Kärrman på Arbetarcentrum i Husby.

Borgarråd på besök hos verkligheten

Stiftelsen The Global Village bjuder för första gången ut de folkvalda borgarråden i Stadshuset till Järva. Så gott som alla har tackat ja till att komma vid olika tillfällen.

Rinkebys nya hiss står stilla

I knappt en månad har hissen fungerat på Rinkebys tunnelbanestation efter ett långt avbrott. Hissen har bytts ut till en ny modell, men nu är den trasig igen och felanmäld sedan den 28 december. På SL verkar ingen veta någonting om problemet.

Många smittade av corona, men de flesta bor inte i Järva

Coronapandemin är mitt inne i sin andra våg och smittan ökar i hela Stockholmsområdet. Rinkeby-Kista som hade flest smittade jämfört med resten av staden i våras ligger nu längst ner i statistiken. Samtidigt har det aldrig varit fler bekräftade fall i Järva än nu.