Dianna Hylan är nybliven regionchef för Erikshjälpen i Mellansverige. Hon började i mars och var med att fatta beslut om stängning av second hand-butiken i Spånga. 
– Det är jättetråkigt, vi har många väldigt lojala kunder. Men butiken har inte varit lönsam under flera år.

Enligt Dianna Hylan är det ett beslut som har fattats främst av två skäl, bristande arbetsmiljö i lokalen och dålig lönsamhet.
– Det är inte bara hissen som krånglat, utan det har även funnits råttor i lokalerna. Det här är någonting som man har försökt att åtgärda flera gånger, men det har inte gått.

Det är vanlig matematik

Erikshjälpens uppdrag är att dra in pengar till barnrättsorganisationen, överskottet ska gå till barn i tredje världen.
– Det har funnits mycket hjärta i verksamheten, men vi måste stänga av rent ekonomiska skäl, det är vanlig matematik.

Är det inte möjligt att hitta en annan lokal?
– Nej, det har inte varit lätt att hitta en lokal som passar oss och till rätt pris.

Många människor har arbetat hos Erikshjälpen, både som anställda och i olika arbetsmarknadsåtgärder. Enligt uppgift är det närmare 70 personer som nu blir utan arbete och sysselsättning.
– Nej, så många är det inte. Drygt tio är anställda och totalt 15 har varit där på arbetsträning. De förlorar inte sina rättigheter, utan de förlorar Erikshjälpen i Spånga.

Kunde inte personalen ha fått besked tidigare? Nu kom det som en chock inför semestern.
– Det är ett svårt beslut att ta, det är en viktig mötesplats för många människor. Innan vi gick ut med information var vi tvungna att veta att det här var den rätta lösningen. Det är ett allvarligt beslut, säger Dianna Hylan.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Erikshjälpen har runt 60 second hand-butiker runt om i Sverige. De i Vårby och Uppsala är de som ligger närmast Järva.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tensta får nya övervakningskameror

Efter dödskjutningen i december placerar polisen nu ytterligare två övervakningskameror i Tensta. Sedan  en ny lag trädde i kraft vid årsskiftet 2019/2020 är det numera möjligt för polisen att sätta upp bevakningskameror utan att söka om tillstånd hos Datainspektionen. 

Stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta har möte ikväll

Ikväll är det sammanträde i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. På dagordningen finns bland annat ett förslag att bygga en cricketplan och en multifunktionsplan i Spångadalen. Den här gången äger mötet rum i förvaltningshuset på Fagerstagatan i Lunda. På grund av pandemin hålls mötet bakom stängda dörrar och allmänheten kan inte närvara.

Från och med 1 juli blir livet lite mer normalt

Det förbättrade smittoläget gör att från och med torsdag, den 1 juli, lättar restriktionerna på flera områden i samhället. Både kultur- och idrottsevenemang blir möjliga och restauranger får ha öppet som vanligt. Idag öppnar dessutom Region Stockholm för vaccinering för alla födda 1991 och tidigare.

Personligt rekord för Johanna på 5000 meter

Efter tre kilometer av Löparnas Vänner 5000 meter hade Rinkeby Runs Johanna Granhällen en av Sveriges 25 bästa tider i år i flickor 19 år. Då höjde hon farten och sprang den sista kilometern på 3,58.