Järva Filmfestival visar damernas finalmatch mellan Sverige och Kanada som går av stapeln kl 14:00 i dag. På en stor utomhusskärm vid Spånga IP kan du se matchen gratis. Nyhetsbyrån Järva var på plats och tog tempen på filmfestivalen, som avslutas i dag, tidigare i veckan.

Gräsfältet mellan Spånga IP och Enbacksskolan sjuder av förväntansfulla barn som väntar på att torsdagens första film, Vaiana, ska börja.
– Vi uppskattar att vi har haft mellan 500 och 600 besökare varje dag under veckan som gått, och ikväll blir det nog fullsatt eftersom vädret är så skönt, säger Ahmed Abdirahman från stiftelsen The Global Village.

Många barn passar på att få en fin ansiktsmålning, eller färglägger en teckning vid de containrar, som The Global Villages samarbetspartners har ställt upp längst bak på fältet, medan de väntar på att filmen ska börja.

Flera familjer har med sig fullpackade picknickkorgar och sitter tillsammans och äter och umgås. Hela tiden strömmar det till fler filmsugna besökare på gångvägarna, både från Tensta och Spånga. Några vuxna är på väg mot Region Stockholms tält för att ta sitt vaccin mot covid-19, när de ändå är här.
– Eftersom väderprognosen visar att det ska regna hela lördagen, så blir fredag 6 augusti den sista festivaldagen, berättar Ahmed.

Annika Skarf

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Oavgjort för Rinkeby United mot Mariebergs SK

När Rinkeby United mötte Mariebergs SK på torsdagskvällen i Division 4 mellersta, blev resultatet oavgjort, 1–1 (0-1).

Nytt attentat mot Spånga kyrka natten till söndag

Spånga kyrka utsattes för ett nytt brandattentat inatt. De exakta omständigheterna är oklara, men någon eller några har försökt sätta eld på kyrkan. Ett fönster krossades vid attacken, men i övrigt uppstod inga skador på byggnaden.

Satsning i Rinkeby denna vecka för att fler ska vaccinera sig

Denna vecka genomför Region Stockholm en informationssatsning i Rinkeby. – Vi informerar och kan hjälpa till att boka tid för vaccination, säger Fatuma Abdullahi Mohamed, ansvarig för hälsoinformatörerna på Transkulturellt Centrum.

Avbytarbänken #102 – Tillbakz

Nytt avsnitt: Zlatan Ibrahimović tillbakz i landslaget. Champions League-lottningen. Europa Leauge-lottningen. Barcelonas kross. Leicesters kross. Xabi Alonso ny tränare i Borussia Mönchengladbach.