Järva Filmfestival visar damernas finalmatch mellan Sverige och Kanada som går av stapeln kl 14:00 i dag. På en stor utomhusskärm vid Spånga IP kan du se matchen gratis. Nyhetsbyrån Järva var på plats och tog tempen på filmfestivalen, som avslutas i dag, tidigare i veckan.

Gräsfältet mellan Spånga IP och Enbacksskolan sjuder av förväntansfulla barn som väntar på att torsdagens första film, Vaiana, ska börja.
– Vi uppskattar att vi har haft mellan 500 och 600 besökare varje dag under veckan som gått, och ikväll blir det nog fullsatt eftersom vädret är så skönt, säger Ahmed Abdirahman från stiftelsen The Global Village.

Många barn passar på att få en fin ansiktsmålning, eller färglägger en teckning vid de containrar, som The Global Villages samarbetspartners har ställt upp längst bak på fältet, medan de väntar på att filmen ska börja.

Flera familjer har med sig fullpackade picknickkorgar och sitter tillsammans och äter och umgås. Hela tiden strömmar det till fler filmsugna besökare på gångvägarna, både från Tensta och Spånga. Några vuxna är på väg mot Region Stockholms tält för att ta sitt vaccin mot covid-19, när de ändå är här.
– Eftersom väderprognosen visar att det ska regna hela lördagen, så blir fredag 6 augusti den sista festivaldagen, berättar Ahmed.

Annika Skarf

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Husby modell för bostadskrisen

Husby har blivit något av en minimodell där man kan följa den bostadskris som sprider sig världen över. Hit vallfärdar folk som ser rätten till en bostad som en mänsklig rättighet. Nu fick stadsdelen besök av Raquel Rolnik, som tidigare var FN:s särskilda bostadsrapportör.

Benjamin Dousa (M) slutar i politiken

Ordföranden i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, Benjamin Dousa, lämnar politiken. Han avgår som ordförande i Moderata ungdomsförbundet i höst och lämnar samtidigt alla sina politiska uppdrag.

Nu gör föräldrarna uppror i Hjulsta grundskola

Föräldrarna till barnen i Hjulsta grundskola är förtvivlade. De anser att skolan har allvarliga brister både vad gäller undervisning, tillsyn och säkerhet. Det nybildade föräldrarådet har anmält skolan till Skolinspektionen och kräver att skolledningen omedelbart byts ut.

Fullsatt när tryggheten i Järva diskuterades

Ilyas Hassan var nöjd med uppslutningen till seminarierna som Förorten mot våld…