Många av dem som besökte Erikshjälpen i Spånga blev ledsna när de fick veta att Erikshjälpen ska stänga i slutet av september. 
– Ska de stänga? Oj, det har jag inte hört. Det är himla tråkigt, säger Sture Mittermaier.

Sture Mittermaier bor i Spånga, precis runt hörnet från Erikshjälpen. Varför handlar du i den här second hand affären?
– Jag tycker att det är en trevlig atmosfär, bra utbud och sen så är det väldigt nära hem.

Nia Magnusson bor i Bromma:
– Jag tycker den här affären är fantastisk, den är stor och de har allting här. Jag älskar second hand och jag älskar den här affären speciellt.

Det är jätte jättetråkigt verkligen

Hur ofta brukar du handla second hand?
– Nu under coronan mycket mindre, annars jobbar jag inne i stan och då går jag varje vecka. Men alltså, jag handlar kanske inte varje gång, jag tittar.

Vad tycker du om att Erikshjälpen ska stänga?
– Skittråkigt, jag är verkligen bestört. Den är ju så bra, det är jätte jättetråkigt verkligen.

Jessica Olsson, bor i Bromma. Varför handlar du just i den här second hand affären?
– Jag tycker att den är bra och det går till en bra sak för alla. Jag tror att alla deras intäkter går till skolor i fattiga länder.

Hur ofta brukar du handla second hand?
– Jag letar alltid second hand först och hittar jag inte det jag behöver så får det bli nytt.
– Ska det stängas? Nej, jättetråkigt! Vad dumt, det är superbra här och det är jättemycket folk här så det känns dumt.

Emelie Bergqvist bor i Bromsten:
– Jag handlar här dels för att det ligger nära och för att jag tycker att de har ett bra utbud av saker.

Vad tycker du om att Eriks hjälpen ska stängas?
– Jättetråkigt. Det finns ingen sådan affär här, så jag tror att det kommer vara många som kommer sakna den.

Text och bilder: Niso Yakubova och Najma Abdi

Läs här Erikshjälpens regionchefs motivering till beslutet att stänga.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nämndmötena fortfarande bakom stängda dörrar

Pandemin gjorde det omöjligt för allmänheten att närvara vid stadsdelsnämndernas möten i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta. Ännu har inga digitala lösningar tagits fram.  – Det känns inte som om viljan finns, säger Veronica Stiernborg, ersättare för V i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

Demonstration mot marknadshyror och utförsäljningar

Hundratals protesterade utanför Stockholms stadshus när kommunfullmäktige hade möte på måndagskvällen. – Vi kräver en bostadspolitik som gynnar alla, oavsett ens ekonomiska situation, sade Ilyas Hassan från Förorten mot våld, en av talarna.

Badpromenad till simskolan på Järvabadet

Från klockan nio till klockan 15, från måndag till fredag, går Idrottsmammor med barn till simskolan på Järvabadet. De går från Nydalsängen i Tensta och från Nasibshop utanför Rinkeby Folkets Hus.  – Det är en bra idé att gå gemensamt, för då blir det lättare för föräldrarna, säger Faxdi Warsame, här på bilden med sin syster Fatima.

”Gör om och gör rätt!”

Även ungdomarna i Rinkeby skriver brev till politiker och makthavare inför kvällens beslut i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. ”Ni ska nu fatta ett beslut för oss utan att fråga oss vad vi behöver?”, skriver de. Och de uppmanar makthavarna – gör om och gör rätt!