Yusuf Abdirahim Omar bor i Rinkeby och tävlar i löpning, men valde inte Rinkeby Run. Han valde Tureberg, för där finns Andreas Almgren, Hanna Hermansson och Napoleon Solomon.

Yusuf tycker det är värt att jogga eller cykla 7,5 km till Sollentunavallen, för att få träna i stjärnornas klubb. Dessutom har han Mårten Barkvall som tränare. Mårten har varit en av Sveriges bästa medeldistanslöpare.

För det är medeldistans som är Yusufs fokus. Han siktar på USM för pojkar 15 år, och då på 800m och 2000m. Kanske 1500m hinder också. På 800m ligger Yusuf nu på 18:de plats i Sverige-statistiken med 2,14 som han gjorde i Västerås förra helgen. Idag springer han 1500m på samma plats. 2000m är Yusufs bästa distans. Där har bara fem löpare i hela Sverige gjort bättre tid än Yusufs 6,36. 1500m hinder har Yusuf inte hunnit pröva ännu, men hoppas få prova innan SM.

Yusufs pappa Abdirahim gillar att han tränar i Tureberg FK av helt andra skäl. Där tränar han med svenskar som bor i stora villor längs med vattnet i ett av Sveriges rikaste områden. Som bieffekt av träningen får Yusuf ett kontaktnät som kan vara värdefullt i framtiden.

Under sommaren tränar Yusuf två gånger om dagen. Antingen ett distanspass på morgonen och ett kvalitetspass på eftermiddagen, eller tvärtom.

SM för pojkar 15 år är den 25 augusti Norrköping.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fem nya skidlärare på Spånga IP

Jo, det går fortfarande att åka skidor på Spånga IP. Även efter två dagars plusgrader och regn.  – Det kommer finnas snö, men inte de underbara mängder vi har haft, säger Mårten Westberg från Rinkeby Run.

Rinkebys löpare fick sin revansch

I april visade Spårvägens duktige veteran Fredrik Nybäck ungtupparna i Rinkeby Run var skåpet ska stå. Med 50 sekunders marginal till Jonis Serry var det inget snack om saken. I söndags var Jonis inställd på att vända den läxan.

Personligt rekord för Johanna på 5000 meter

Efter tre kilometer av Löparnas Vänner 5000 meter hade Rinkeby Runs Johanna Granhällen en av Sveriges 25 bästa tider i år i flickor 19 år. Då höjde hon farten och sprang den sista kilometern på 3,58. 

Barfotalöparen vann Tensta Rinkeby Grass Run i februari

Inför årets andra lopp i Tensta Rinkeby Grass Run sade Mårten Westberg (undertecknad) att han kunde kombinera deltagande med tidtagning: – För den här gången kommer ingen av er vara före mig i mål!