Som United besegrade Älvsjö AIK på Knutby bollplan i en träningsmatch på lördagen.  
 – Årets klart bästa träningsmatch, trots att laget saknade några ordinarie spelare. Men ersättarna visade att de håller minst lika bra form, sade Hatun Dahir.

Som United inledde matchen starkt och tog rättvist ledningen med 1-0. Det var Yonis Abdirashid Egag, som gjorde mål efter tio minuter. Samme spelare gjorde också 2-0 före halvtid. 

I andra halvlek utökade Som United, genom Salah, ledningen till 3-0 i minut 80. I matchens sista spark reducerade Älvsjö AIK och slutresultatet skrevs till 3-1. 

Förberedelserna inför serien i Division 4 är igång för Som United. Hela vårsäsongen blev inställd på grund av covid-19, vilket innebär att serien kommer att avgöras i enkelserie med 11 omgångar. Men Som United har inte sommarledigt utan håller igång under sommaren.

 – Det gäller att vara med från början. Tappar du tre matcher i början så är du körd sedan, sade tränaren i Som United Mohamed Abdulkhadir. 

Tränaren är optimistisk inför den kommande säsongen

Som United som visat toppform under de senaste träningsmatcherna mötte ett Älvsjö AIK, som också har bra träningsmatcher bakom sig. Efteråt var Som Uniteds tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon mycket nöjd med sina spelares insats.
 – Båda lagen spelade mycket bra och det var en spännande match för att båda lagen ville vinna. Vi var lite bättre än våra motståndare när det gäller försvarsspelet och vi lyckades göra mål de första 30 minuterna.

Tränaren är optimistisk inför den kommande säsongen.
 – Jag tror, om vi fortsätter spela som vi spelade de senaste träningsmatcherna, så kan vi gå direkt upp till division 3, sade Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon.

Nästa träningsmatch är det den 17/7 mot Fittja IF.
Som United har seriepremiär i Div 4 Norra den 7 augusti kl. 20:00 hemma på Knutby BP mot Bele Barkaby FF.

Text och bild: Said Ali

Datum: 11/7/2020
Idrott: Fotboll
Som United – Älvsjö AIK
Slutresultat:(halvtidsresultat inom parentes): 3-1 (2-0)

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken möter Mohammed Saeid från Sirius

Ett helt avsnitt med Sirius-spelaren Mohammed Saeid. De går tillbaka till tiden i England och hur tuff konkurrensen var i akademierna. Saeid berättar om tiden i USA och MLS där många stjärnor spelade.

Oavgjort igen för Som United

Under fredagen spelade Som United FF A-lag ännu en seriematch. Denna gång blev det ett lika resultat mot ett av topplagen i serien.

Hittaut är orientering, lotteri och motion på samma gång

Rinkeby Run ordnade en orientering runt om i Järva, som en aktivitet under Sommar på torget i Rinkeby. Med appen Hittaut letar deltagarna efter lotter i ett lotteri med fina vinster.

Abdulhakim Hussein vann det avslutande 10000-metersloppet

I hettan dominerade Abdulhakim Hussein Spånga IP hela veckan. Han vann både 800 m, 1500 m, 5000 m och 10 000 m.