Barnen står redo på startlinjen och lyssnar uppmärksamt på coachen, Mårten Westberg från Rinkeby Run.
– Ni kommer att springa en kilometer, det går nästan bara nedför, och vid målet får ni en godisklubba, säger han.

Godisloppet är en del av Stockholms stads satsning Sommar på torget. Det är ett lopp för barn. De flesta barnlopp är bara kortare versioner av lopp för vuxna, men Godisloppet är annorlunda. Skillnaden är att Godisloppet alltid går svagt nerför.
– Uppförsbackar är helt förbjudna. Barn springer nästan alltid allt vad de kan, då blir uppförsbackar som en knytnäve i magen. I stället ger vi barnen en enda lång utförsbacke. Nerför, nerför och ännu mer nerför. Då känner man sig som en duktig löpare. Då blir det roligt att springa, säger Mårten.

Stämningen är glad och varm, alla barnen verkar nöjda med sin insats

Vid mål är det flera barn som sprang in tidigt, som går tillbaka och hejar på sina kamrater som är på väg att avsluta sina lopp. Stämningen är glad och varm, och alla barnen verkar nöjda med sin insats.

Efter målgång delas barnen upp i lag och får leka en bollek som heter “Bollen till grillen”. Leken tar barnen en hel kilometer ner till grillen vid fågelsjön i Hjulsta. Där väntar Aman, Ayan och de andra från föreningen Gesgud. De grillar halalkorv till lunch och berättar somaliska sagor för de barn som inte hellre spelar fotboll med ledarna från Tensta Run.
– Vi kör loppet varje vardag den här och nästa vecka. Starten är vid Tenstabadet. Därifrån springer barnen ner förbi Tensta centrum, och fortsätter ner förbi lekparken vid Spånga kyrka och Enbacksskolan, säger Mårten.

Läs mer om loppet här

Annika Skarf

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Pandemins tredje våg har nått Stockholm

Coronapandemins tredje våg är här nu. Det var budskapet på den pressträff som Region Stockholm höll i förmiddags. De senaste tre veckorna har antalet smittade ökat med ungefär 25 procent och sammanlagt har antalet bekräftade fall fördubblats.

Chef sparkas i Spånga-Tensta

Turbulensen i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning fortsätter. Ytterligare en avdelningschef tvingas sluta den 1 mars. Denna gång sägs det vara på grund av felaktigt utbetalda löner.

Studentfirande 2020 trots allt

Nog för att studentfirande våren 2020 är annorlunda på många sätt. Inget…

IOP-avtalet med Fryshuset Husby överklagas till förvaltningsrätten

Förorten mot våld och Megafonen skickar en gemensam överklagan till förvaltningsrätten i…