Dine Malmsten ställer ut sin konst igen. Hennes omtyckta målningar med Rinkeby-motiv finns nu att beskåda på medborgarkontoret på Rinkebystråket.
– Jag tycker det är roligt att jag fick erbjudandet att hänga mina tavlor där. Jag hoppas att många kommer att se dem, säger Dine Malmsten.

Dine Malmsten har varit Järva, och särskilt Rinkeby, trogen i flera decennier. Många känner henne som en aktiv föreningsmänniska, men inte många visste att hon också är utbildad konstnär. Hon kom in på Konstfack redan som 18-åring, men sedan tog livet en annan vändning.
– Jag blev mamma när jag var 19 och då slutade jag skolan. Efter några år slutade jag också att måla. Jag hade en familj att försörja.
Men Dine har hela tiden målat till husbehov, och som pensionär började hon måla mer igen. Hennes målningar har nästan alltid motiv från Rinkeby. Antingen är det porträtt av rinkebybor, eller miljöer som alla känner igen. På frågan varför hon bara målar Rinkeby, svarar hon:

– Ja, varför inte? Det finns så många som målar blommor och gör det mycket bättre än jag. Jag målar Rinkeby, det är det ingen annan som gör.

Sin första utställning hade hon i Rinkeby Folkets Hus i december 2019. Målningarna placerades i trapphuset.

– Ja, jag vill att alla ska kunna se dem, de ska vara tillgängliga.

Och hennes utställning blev mycket omtyckt, invigningen välbesökt och alla som var i huset stannade till och tittade på hennes tavlor. Många kände igen både platser och personer. 

I våras ställde hon ut sin konst i kaféet på Husby gård och nu finns den även på medborgarkontoret i Rinkeby. Några nya målningar finns med denna gång, bland annat en serie tavlor som skildrar utsikten från hennes köksfönster under olika tider på året.

– Mina tavlor hänger uppe hela hösten, under hela firandet av Rinkeby 50 år. Det är bara att komma och titta.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Jesus mamma möter Mohamed i Tensta Runt

Monica Kingstedt från Huddinge är mamma i Sveriges snabbaste löparfamilj.  Hon är en av kandidaterna till att vinna pokalen i 5 km-loppet i Tensta Runt imorgon.

Framtiden oviss för moskén när Husby centrum byggs om

Förslaget om hur Husby centrum ska byggas om har bearbetats och ställs nu ut för granskning igen på medborgarkontoret i Husby. Men fortfarande är det oklart vad som ska hända med moskén i Husby.

Streetpep i Nydalsparken idag

Vi besökte Järva Streetpep i Nydalsparken i Tensta. Det skulle spelas amerikansk fotboll och handledare var Alex Berhane. Vi trodde att många ungar skulle komma och lira, men tyvärr finns det inte många här i orten som gillar amerikansk fotboll.

Vem tar hand om soporna på Sörbyplan?

 – Varför ser det ut så här? Läsare hör av sig och skickar in bilder från Rinkeby. Soporna på Sörbyplan blir fler och råttorna också.