Dine Malmsten ställer ut sin konst igen. Hennes omtyckta målningar med Rinkeby-motiv finns nu att beskåda på medborgarkontoret på Rinkebystråket.
– Jag tycker det är roligt att jag fick erbjudandet att hänga mina tavlor där. Jag hoppas att många kommer att se dem, säger Dine Malmsten.

Dine Malmsten har varit Järva, och särskilt Rinkeby, trogen i flera decennier. Många känner henne som en aktiv föreningsmänniska, men inte många visste att hon också är utbildad konstnär. Hon kom in på Konstfack redan som 18-åring, men sedan tog livet en annan vändning.
– Jag blev mamma när jag var 19 och då slutade jag skolan. Efter några år slutade jag också att måla. Jag hade en familj att försörja.
Men Dine har hela tiden målat till husbehov, och som pensionär började hon måla mer igen. Hennes målningar har nästan alltid motiv från Rinkeby. Antingen är det porträtt av rinkebybor, eller miljöer som alla känner igen. På frågan varför hon bara målar Rinkeby, svarar hon:

– Ja, varför inte? Det finns så många som målar blommor och gör det mycket bättre än jag. Jag målar Rinkeby, det är det ingen annan som gör.

Sin första utställning hade hon i Rinkeby Folkets Hus i december 2019. Målningarna placerades i trapphuset.

– Ja, jag vill att alla ska kunna se dem, de ska vara tillgängliga.

Och hennes utställning blev mycket omtyckt, invigningen välbesökt och alla som var i huset stannade till och tittade på hennes tavlor. Många kände igen både platser och personer. 

I våras ställde hon ut sin konst i kaféet på Husby gård och nu finns den även på medborgarkontoret i Rinkeby. Några nya målningar finns med denna gång, bland annat en serie tavlor som skildrar utsikten från hennes köksfönster under olika tider på året.

– Mina tavlor hänger uppe hela hösten, under hela firandet av Rinkeby 50 år. Det är bara att komma och titta.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Det känns som en häxjakt på personalen”

Den senaste medarbetarenkäten i Spånga-Tensta visade på hård intern kritik mot ledningen på Medborgarkontoret. Men när resultatet blev känt startade en av de anställda en namninsamling till stöd för den kritiserade chefen. – Den som inte skriver under röjer sin identitet, säger en av medarbetarna.

Mynta café och Alomdah stänger

Mynta café på Rinkebystråket har stängt. Restaurang Alomdah likaså. Fler butiker stänger…

Hyresgästerna fick rätt – nu kan de tvätta som vanligt!

– Jag kan bekräfta att vi kommer stänga av SWATABs teknik för avjoniserat vatten i tvättstugan på Rinkebysvängen, säger Erik Juhlin, presschef på HSB fastigheter i Stockholm.

Fyra moderata regionråd på besök i Folkets Husby

Fyra moderata landstingsråd, eller regionråd som det av någon outgrundlig anledning numer ska heta, gästade Folkets Husby på onsdagskvällen.