Dines konst

Dine Malmstens vernissage i Rinkeby Folkets Hus blev en succé. Många kom för att se hennes tavlor, som hänger till allmän beskådan längs väggarna i trappan i Folkets Hus.

Det bjöds på snittar och bubbel och dragspelsmusik. Det var Dodo, som i vanliga fall spelar dragspel på Rinkeby torg, som var inbjuden att spela. Han finns också med på en av de tavlor Dine Malmsten har målat. 

 – Vilka fina tavlor!
Entusiasmen var påtaglig bland alla församlade. Motiven på målningarna skiftar, men de är alla från Rinkeby. Där finns torget, fontänen, höghusen en marskväll och även lokala kändisar som Mohamed Hagi Farah. Många känner igen sig.
Evyn Redar från Rinkeby Folkets Hus presenterade Dine Malmsten för publiken. Hon frågade hur det kom sig att Dine målar just Rinkeby.

Jag målar Rinkeby, det är det ingen annan som gör

 – Ja, varför inte? Det finns så många som målar blommor och gör det mycket bättre än jag. Jag målar Rinkeby, det är det ingen annan som gör.

Dine Malmsten är inte särskilt intresserad av att sälja sina tavlor. Hon vill att de ska hänga så att många kan se dem. Men en av hennes målningar finns upptryckt till affisch och går att köpa på Rinkeby Folkets Hus. (Se nedan vilken.)

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Gården skapade cirkusmagi i Rinkeby

Det blev bara en exklusiv visning av cirkusföreställningen Gården som spelades på Axbyplan i fredags. Men vilken föreställning det var! Vuxna och barn i alla åldrar skrattade, skrek och drog efter andan när artisterna balanserade, klättrade och flög mellan husen.

Full fart med Generation Pep

Nu har Generation Pep dragit igång i Rinkeby med massor av aktiviteter. I söndags var första gången. – Det var mycket folk, solen var med oss och det kändes som en aktivitet som behövs, säger Fardosa Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets Hus.

Hjulsta grundskolas rektor slutar

Den hårt kritiserade rektorn för Hjulsta grundskola, Helene Hodges, slutar. Det blev klart på torsdagseftermiddagen.

Konstutställning öppnade Bridge i Kista Galleria

Bling och Womenisa har i samarbete med Citycon öppnat Bridge i Kista Galleria och en konstutställning öppnade mötesplatsen. – Vi vill lyfta upp goda förebilder och se till att de får hjälp att nå ut via våra plattformar, sade Amal Said.