Hemtester för covid-19 begränsas i Region Stockholm på grund av hög belastning. Igår och idag släpptes 5000 tester som tog slut i rekordfart. 

I söndags pausades beställningar av hemtester för covid-19 i Region Stockholm. Anledningen är den höga belastningen då det under söndagen fanns uppemot 16 000 tester som väntade på att analyseras.

Igår torsdag öppnade 1177 Vårdguiden upp igen för beställningar av hemtester på deras hemsida. Men dessa tog slut på en timme rapporterar SVT. Drygt 5000 hemtester hade släppts och idag fredag släpptes ytterligare 5000 som nu är slut. 

Under helgen kommer inga hemtester att släppas för beställning, men på måndag klockan 11 ska man återigen öppna upp för beställningar. Hur många hemtester som dock kommer att finnas tillgängliga finns det inga uppgifter om. 

– Vi har i dagsläget inga uppgifter om det finns kapacitet för att släppa fler än 5000 tester per dag under nästa vecka, säger Marcus Hagström på Karolinska Universitetssjukhusets presstjänst. 

Enligt 1177 Vårdguiden påverkas inte hemtestning via drive-in-enheter, men varnar för att det kan uppstå brist på tider.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ettan och tvåan i loppet fastade

”JÄRVAS SEXIGASTE MAN VANN” – Nej, så kan du inte skriva! sade Jonis. Om du gör det så kommer redaktören ändå inte godkänna den rubriken. – Skriv om ramadan, sade Janis. Skriv om att vi båda fastar och att vi ändå klarar att vinna på nya personliga rekord.

Tensta marknad firar 30 år

– Gemensamt förklarar vi Tensta marknad öppnad! Stadsdelsnämndens ordförande Sus Andersson, MP,…

HSB svarar på kritiken: Det är olyckligt och något vi beklagar

Vi håller helt med om att det dröjde alldeles för länge innan vi undersökte fuktskadan i lägenheten. Förvaltaren missade ärendet i sin mejl. Det är olyckligt och något vi beklagar. När hyresgästen hörde av sig igen i november och påminde tog vi tag i ärendet direkt.

Ordningsvakt i Rinkeby aktiv i högerextrem grupp

En av ordningsvakterna som arbetar i Rinkeby på uppdrag av SL är aktiv i en högerextrem grupp. Nyhetsbyrån Järva har fått ta del av material som avslöjar att mannen är aktiv i Nordisk ungdom.