Hemtester för covid-19 begränsas i Region Stockholm på grund av hög belastning. Igår och idag släpptes 5000 tester som tog slut i rekordfart. 

I söndags pausades beställningar av hemtester för covid-19 i Region Stockholm. Anledningen är den höga belastningen då det under söndagen fanns uppemot 16 000 tester som väntade på att analyseras.

Igår torsdag öppnade 1177 Vårdguiden upp igen för beställningar av hemtester på deras hemsida. Men dessa tog slut på en timme rapporterar SVT. Drygt 5000 hemtester hade släppts och idag fredag släpptes ytterligare 5000 som nu är slut. 

Under helgen kommer inga hemtester att släppas för beställning, men på måndag klockan 11 ska man återigen öppna upp för beställningar. Hur många hemtester som dock kommer att finnas tillgängliga finns det inga uppgifter om. 

– Vi har i dagsläget inga uppgifter om det finns kapacitet för att släppa fler än 5000 tester per dag under nästa vecka, säger Marcus Hagström på Karolinska Universitetssjukhusets presstjänst. 

Enligt 1177 Vårdguiden påverkas inte hemtestning via drive-in-enheter, men varnar för att det kan uppstå brist på tider.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Aysha Jones blev Årets viktigaste mama

Isatou Aysha Jones utsågs idag till Årets viktigaste mama av Expressen och tidningen Mama. Aysha Jones är entreprenör, trebarnsmamma och initiativtagare till Black Lives Matter Sweden.

Sommarpratare att se fram emot

Bland årets Sommarvärdar hörs två röster från Järva. Musikproducenten Adam ”Tensta” Taal…

Somalias nationaldag firades på Knutby bollplan

Den 1 juli är Somalias nationaldag och i år är det 60 år sedan landet blev självständigt. Därför anordnade Som United ett nationaldagsfirande i samband med fotbollsträningen på Knutby bollplan i Rinkeby.

Nu spränger Trafikverket i Hjulsta

Sedan ett par dagar tillbaka och fram till mars kommer Trafikverket återigen spränga på byggarbetsplatsen för Förbifart Stockholm i Hjulsta. Denna vecka kommer arbetet med sprängningar även pågå under helgen.