Carro Sinisalo utanför riksdagshuset.
Carro Sinisalo utanför riksdagshuset.

Fuck våldet anordnade en demonstration i centrala Stockholm idag mot det dödliga våldet.
 – Det här handlar inte om vänster- eller  högerpolitik, utan det är ett nationellt problem, sade Carro Sinisalo, som var en av arrangörerna.

Carro Sinisalo förlorade sin son Robin, bara 15 år, efter en skjutning i Akalla för tre år sedan. Vid samma tillfälle skottskadades hennes äldre son Alejandro och sitter sedan dess i rullstol. Carro Sinisalo har tillsammans med sin familj, och andra anhöriga till dem som dödats i skjutningar, startat organisationen Fuck våldet. De föreläser om skjutningarnas konsekvenser och i november anordnade de en stor manifestation tillsammans med Förorten Mot Våld på Sergels torg.
 
Tisdagens demonstration inleddes också på Sergels torg och efter ett kort möte tågade deltagarna längs Drottninggatan fram till Mynttorget, utanför riksdagen. Representanter för flera partier deltog och även anhöriga och andra aktivister från orten.
 – Ingen höjer rösten för våra barn, sade Carro Sinisalo. De flesta, 96 procent av alla, drabbas inte av det dödliga våldet, men det är dem vi måste nå.
På affischerna inför manifestationen stod det: Ta ställning med oss. Allas barn är allas barn.
 
Text och bilder: Anette Meliane
 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Polisen övervakar Järvafältet permanent med värmekameror

Nya höghuset vid Rinkebyterrassen stod färdigt 2017 och syns från stora delar av Järvafältet. Men vad du kanske inte vet är att när du ser huset så ser det samtidigt dig. Nyhetsbyrån Järva kan avslöja att polisen med hjälp av värmekamera kan följa dina rörelser, dygnet runt och permanent, på fältet mellan Rinkeby, Tensta, Kista och Husby.

BLM Sweden tilldelas Elfte juli-priset

Black Lives Matter Sweden tilldelades årets Elfte juli-priset som delas ut av Kista Folkhögskola. BLM vice ordförande Araia Sebhatu tog emot priset för organisationens arbete mot rasism.

Iftar i byn med teater, poesi och kort om Malcolm X

Förenade Unga var värdar första fredagen i ramadan när fastan bröts i Rinkeby Folkets Hus. – Här finns en känsla av gemenskap, när vi träffas bortom sociala medier, sade Rashid Musa, som var inbjuden att föreläsa om Malcolm X.

Nu kan personer födda 1976 eller tidigare vaccinera sig

Nu kan du som är född 1976 eller tidigare boka vaccin. I Järva kan du antingen vaccinera dig på Kistamässan eller i Bredbyskolan i Rinkeby.