Carro Sinisalo utanför riksdagshuset.
Carro Sinisalo utanför riksdagshuset.

Fuck våldet anordnade en demonstration i centrala Stockholm idag mot det dödliga våldet.
 – Det här handlar inte om vänster- eller  högerpolitik, utan det är ett nationellt problem, sade Carro Sinisalo, som var en av arrangörerna.

Carro Sinisalo förlorade sin son Robin, bara 15 år, efter en skjutning i Akalla för tre år sedan. Vid samma tillfälle skottskadades hennes äldre son Alejandro och sitter sedan dess i rullstol. Carro Sinisalo har tillsammans med sin familj, och andra anhöriga till dem som dödats i skjutningar, startat organisationen Fuck våldet. De föreläser om skjutningarnas konsekvenser och i november anordnade de en stor manifestation tillsammans med Förorten Mot Våld på Sergels torg.
 
Tisdagens demonstration inleddes också på Sergels torg och efter ett kort möte tågade deltagarna längs Drottninggatan fram till Mynttorget, utanför riksdagen. Representanter för flera partier deltog och även anhöriga och andra aktivister från orten.
 – Ingen höjer rösten för våra barn, sade Carro Sinisalo. De flesta, 96 procent av alla, drabbas inte av det dödliga våldet, men det är dem vi måste nå.
På affischerna inför manifestationen stod det: Ta ställning med oss. Allas barn är allas barn.
 
Text och bilder: Anette Meliane
 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Dags att söka höstlovsjobb!

Nu kan du som är ung och folkbokförd i Stockholms stad söka höstlovsjobb. För att få en chans till jobb under höstlovet ska din ansökan skickas in senast den 14 september.

De muslimska friskolorna i Järva oroar sig för framtiden

Tre muslimska friskolor i Spånga har blivit uppsagda från sina hyreskontrakt och…

Ordningsvakter och trygghet diskuterades på nämndmötet

De mobila ordningsvakternas arbete och den nya trygghetsstrategin diskuterades under den första timmen i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd på torsdagskvällen.  – Jag tror på ökad närvaro av uniformerad personal och fler kameror, sade Ole-Jörgen Persson, M.

Är du förkyld – stanna hemma

Onsdag 11 mars inträffade det första dödsfallet av Coronaviruset (Covid-19) i Sverige och samtidigt visade sig också ett par sjukdomsfall där människor blivit smittade i vårt land och inte som följd av resor till andra länder.