En strategiskt viktig tomt i Husby centrum har sålts till bostadsbolaget Hembla. 
 – Stockholm ska inte göra affärer med den här typen av aktörer, säger Clara Lindblom, V, oppositionsborgarråd och vice ordförande i Svenska bostäders styrelse.

Det handlar om tomträtten Bergen 2, där Tempo-huset och ena ingången till tunnelbanan ligger. 

 – Nu får Hembla köpa loss tomten, förmodligen för att riva Tempo-huset och bygga bostäder, säger Clara Lindblom.

Beslutet fattades i Svenska bostäders styrelse redan den 17 oktober och ärendet har tills igår varit sekretessbelagt. Vänsterpartiet och socialdemokraterna reserverade sig mot beslutet. 
 – Hembla är inte vilket bostadsföretag som helst. Vi vet hur de arbetar. Här i Husby gör de ytliga renoveringar, chockhöjer hyrorna och lämnar resten åt förslumning.

I flera stora städer i världen, som Berlin, London, Paris och Barcelona, har man beslutat att tillsammans mota bort den här sortens bostadsföretag

I flera stora städer i världen, som Berlin, London, Paris och Barcelona, har man beslutat att tillsammans mota bort den här sortens bostadsföretag.
 – Men i Stockholm säljer vi tomter till företaget och bidrar till att företaget förstärks. Den politiska majoriteten säger att de säljer till ”långsiktiga ägare”, och hur det går ihop med en försäljning till Hembla övergår mitt förstånd, säger Clara Lindblom.

Hembla ägdes tidigare av det amerikanska riskkapitalbolaget Blackstone, men har nyligen köpts upp av det tyska bolaget Vonovia.

–  Det spelar ingen roll vad de heter. Vi ska inte ha några slumvärdar i vår stad, säger Clara Lindblom.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Sista veckan med organiserad spontanfotboll i Rinkeby

På Rinkeby bollplan har AIF Kista organiserat spontanfotboll varje dag sedan 18 juni, men på söndag den 11 juli tar det slut. – Jag är ledsen, våra resurser är slut. Vi räcker inte till, säger Said Ali.

Idriz Idrizi skriver psykologiska thrillers för unga

Nu har Idriz Idrizi kommit ut med sin andra ungdomsbok Stalkern. – Det är en fristående fortsättning på min första bok Häxan.

Internationella dagen mot våld mot kvinnor uppmärksammas

I lördags var det den internationella dagen mot våld mot kvinnor. I…

Tensta Rinkeby Grass Run blir triathlon i juli

Nu provar Rinkeby Run triathlon. – Det blir toppen, säger Johanna Granhällen, som leder tjejernas tävling med 28 poäng med sex lopp kvar till mål.  – Superkul, säger Jonathan Cederlund, som ligger sexa, 140 poäng från ledande Jonis Serry.