Tensta simhall.

Tjejer mellan 13 och 19 år har nu chansen att lära sig paddla kajak i Tensta simhall. De som hellre, eller kanske också, vill träna kickboxning, kan göra det på samma ställe.

I morgon, fredag den 21 maj, är sista chansen för tjejer att anmäla sig för att få testa att paddla kajak med professionella instruktörer. På tisdag i nästa vecka, den 25 maj, kommer professionella instruktörer från Järfälla Kanot & Rodd Klubb att lära ut grunderna i hur man paddlar kajak.

De tjejer som deltar har förtur att få följa med och paddla när Hjusets fritidsgård anordnar en utflykt i sommar. De som vill vara med träffas på Hjuset kl 17.30 för fika och genomgång. Alla måste ta med sig badkläder och handduk.

Kickboxning och funktionell träning i Tensta simhall är på onsdagar kl. 17.00-18.30 och pågår till och med den 9 juni. Träningen leds av erfarna instruktörer; Nada håller i kickboxningen och Asma den funktionella och flexibla träningen.

Det är fältassistenterna i Spånga-Tensta som bjuder in till denna tjejträning. Alla deltar på sin nivå och kan vara med oavsett tidigare träningserfarenhet.

Bilder: Nyhetsbyrån Järva och Pixabay

Källa: Idrottsförvaltningen

Här är Nada Idris (t.h.) tillsammans med Ilham Aman, som tillsammans driver kickboxningsklubben Västerort Kampsport
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby United föll trots stort spelövertag i seriepremiären  

Rinkeby United föll  på hemmaplan i onsdagens seriepremiär i fotbollens Division 4 Mellersta då Ängby blev för starka. Segersiffrorna skrevs till 3-1 i bortalagets favör.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinationen. Sändningen handlar bland annat om att Kistamässan öppnar upp för vaccination och att de som redan fått sin första vaccinationsspruta kan efter tre veckor träffa sin familj. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.

Beslutet fattat – Tensta bibliotek flyttar

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutade på senaste sammanträdet att medborgarkontoret ska samlokaliseras med Tensta bibliotek. Beslutet togs bakom lyckta dörrar utan möjlighet för allmänheten att ställa frågor.

”Personalen ska följa med till nästa verksamhet”

Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning vill byta ut personalen på Ungdomens Hus och Reactor. Men enligt lagen om anställningsskydd har personalen rätt att följa med till den nya verksamheten. – Ja, vi anser att det är samma verksamhet som byter namn och hus och att personalen ska följa med, säger Riita Eddib, förhandlingsansvarig för Kommunal i Rinkeby-Kista.