17-åringen dömd för mordet på pizzerian.

Svea hovrätt har fastställt domen mot den 17-årige pojke, som dömdes för att ha skjutit en 25-årig man till döds inne på pizzerian i Rinkeby centrum förra året. 17-åringen döms till tre års sluten ungdomsvård mot sitt nekande, skriver Dagens Nyheter.

Mordet skedde den 8 januari 2018. Den då 16-årige pojken avlossade flera skott och 25-åringen avled på platsen.

Tingsrätten dömde 17-åringen för mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott. Domen överklagades av 17-åringens försvarsadvokat, som anser att hans klient är oskyldig.

Men Svea hovrätt dömer, precis som tingsrätten, 17-åringen för mord. Däremot frias han från det grova vapenbrott som han dömdes för i tingsrätten, men det påverkar inte straffvärdet.

Bevisen i fallet var omfattande. Bland annat fanns DNA från 17-åringen på två patroner, som fanns i pistolen som användes vid mordet. Ett annat viktigt bevis var bilderna från övervakningskamerorna.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu lagas bron över Rinkebystråket

Efter tre och en halv månad har nu arbetet med att reparera Femte Rinkebybron över Rinkebystråket inletts. Gångbron beräknas vara klar att använda om en månad.

Dana utvisas trots protester

Efter nio år i Sverige måste Dana återvända till Kazakstan, trots att hon har vare sig familj eller vänner där. – De tycker inte att jag har anledning att stanna.

Ungdomens hus i Rinkeby är stängt tills vidare

Två maskerade unga män kom in till Ungdomens Hus i Rinkeby. Situationen upplevdes som hotfull och polisen larmades. Ingen kom till fysisk skada, men Ungdomens hus håller tills vidare stängt.

Restriktionerna förlängs och lättnaderna dröjer

Restriktionerna för restauranger och affärer förlängs till den 3 maj och de väntade lättnaderna för kultur-, sport- och nöjesarrangemang dröjer. – Budskapet är det samma. Håll i, håll ut. Läget är allvarligt. Jag vill återigen be om en rejäl kraftansträngning, sade statsminister Stefan Löfven vid en presskonferens igår.