17-åringen dömd för mordet på pizzerian.

Svea hovrätt har fastställt domen mot den 17-årige pojke, som dömdes för att ha skjutit en 25-årig man till döds inne på pizzerian i Rinkeby centrum förra året. 17-åringen döms till tre års sluten ungdomsvård mot sitt nekande, skriver Dagens Nyheter.

Mordet skedde den 8 januari 2018. Den då 16-årige pojken avlossade flera skott och 25-åringen avled på platsen.

Tingsrätten dömde 17-åringen för mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott. Domen överklagades av 17-åringens försvarsadvokat, som anser att hans klient är oskyldig.

Men Svea hovrätt dömer, precis som tingsrätten, 17-åringen för mord. Däremot frias han från det grova vapenbrott som han dömdes för i tingsrätten, men det påverkar inte straffvärdet.

Bevisen i fallet var omfattande. Bland annat fanns DNA från 17-åringen på två patroner, som fanns i pistolen som användes vid mordet. Ett annat viktigt bevis var bilderna från övervakningskamerorna.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Hembla har bett om ursäkt”

Artikeln om hur Nagat Bakhit och hennes familj har det i sin lägenhet på Bredbyplan i Rinkeby publicerades tisdagen den 15 december. Dagen därpå ringde Nagat Bakhit. – Nu börjar saker och ting hända. Hembla har ringt mig och bett om ursäkt och förvaltaren har varit här.

HSB svarar på kritiken: Det är olyckligt och något vi beklagar

Vi håller helt med om att det dröjde alldeles för länge innan vi undersökte fuktskadan i lägenheten. Förvaltaren missade ärendet i sin mejl. Det är olyckligt och något vi beklagar. När hyresgästen hörde av sig igen i november och påminde tog vi tag i ärendet direkt.

Panayotis gav sig inte – nu är väderskyddet äntligen på plats!

Följande samtal mellan Felicia på SL och Panayotis Hatzipavlis utspelade sig igår,…

StreetGäris fick en Oscar för sitt folkbildande arbete

StreetGäris fick årets Oscarspris för sitt folkbildande arbete. Medlemmar från styrelsen var…