Årets hälsomässa i Rinkeby har samlat massor av föreningar och talare som berättade om olika frågor relaterade till hälsa.
– I år fokuserar vi på vad som vi kan göra för att må bra, sade Isabel Enberg, från FastPartner som arrangerar mässan.

Olika föreningar och aktörer var på plats, så som Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, en advokatbyrå, Somaliska Autism & Aspergerföreningen, brottsofferjouren och många, många fler.

På lördagen talade stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista, Ulla Thorslund, som snart går i pension. Även Mårten Westberg, ordförande i Akropol Basket och i Rinkeby run. Julius Ntobuah föreläste om posttraumatiskt stressyndrom, fysisk funktionsnedsättning och om hur det är att komma som flykting till Sverige.

Carolina Klüft var också i Rinkeby. Hon är en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna. Hon har vunnit flera världsmästerskap och har varit programledare för flera teveprogram. Just nu tävlar hon i Mästarnas mästare på SVT.

Vad ska du prata om idag på scenen?
– Jag kommer att prata om barn och ungas hälsa, att det är viktigt att man rör på sig och att man äter frukt och grönsaker. Och att röra på sig på det sättet man tycker är roligt. Det behöver inte handla om att träna, utan att göra sådant som att gå på en promenad.

Har du några tips till dem som vill börja träna?
– Jag tänker att om man inte gillar att träna, så kanske man inte ska kalla det för träning utan börja med att ta trappan istället för hissen. Det behöver inte vara så himla svårt eller krångligt, man kanske inte ens behöver byta om. När man märker att kroppen känner sig så himla bra efteråt, då kanske man börjar träna så småningom. Börja med det som är enkelt.

Varför bestämde ni er att komma till Rinkeby idag?
– Vi hade hört talas om mässan här och att det var så himla härligt med många människor, barn och unga. Då ville vi såklart vara här och prata om hur viktigt det är att röra på sig i alla åldrar. Alla människor i Sverige har rätt till god hälsa. Ibland behöver man få lite inspiration och vi vill prata med barns föräldrar om de här frågorna.

Fatma Qureshi
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Judiska Församlingen fördömer Koranbränningar

– Vi vill ta detta tillfälle i akt att uttrycka vårt stöd och vår solidaritet med Stockholms muslimska befolkning. Judiska Församlingen i Stockholm uttalar sig om Koranbränningarna som planeras äga rum i olika Stockholmsförorter under helgen.

Ayan är nöjd med firandet 8 mars

Vad Ayan Mohamed vet var det tio grupper som sprang för att fira Internationella kvinnodagen. Fyra grupper sprang i Tensta, två i Hjulsta, två i Husby och en nere på gräset längsmed Tensta och Hjulsta. Det kan vara fler, men det är de Ayan känner till.

Stockholms stad säljer ut fastigheter för miljarder

Stockholms stad säljer ut servicehus, skolor, sporthallar och kommunala föreningslokaler. Vår gemensamma egendom. Sedan 2018 har staden sålt fastigheter för 1 248 733 000 kronor, alltså en och en kvarts miljard, enbart till Landia AB. Fristads servicehus var en av fastigheterna som såldes, och är nu en lönsam affär för privata företag.

Aktionsgruppen Sthlm Mot Hat mobiliserar för trygghet i helgen

Imorgon planeras en hataktion från en grupp partirepresentanter i det danska högerextrema partiet Stram Kurs. Planen är att åka runt mellan Stockholmsförorter och bränna koraner. Därför planerar aktionsgruppen Sthm mot hat en motaktion för att motverka oroligheter och bygga trygghet under helgen.