Årets hälsomässa i Rinkeby har samlat massor av föreningar och talare som berättade om olika frågor relaterade till hälsa.
– I år fokuserar vi på vad som vi kan göra för att må bra, sade Isabel Enberg, från FastPartner som arrangerar mässan.

Olika föreningar och aktörer var på plats, så som Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, en advokatbyrå, Somaliska Autism & Aspergerföreningen, brottsofferjouren och många, många fler.

På lördagen talade stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista, Ulla Thorslund, som snart går i pension. Även Mårten Westberg, ordförande i Akropol Basket och i Rinkeby run. Julius Ntobuah föreläste om posttraumatiskt stressyndrom, fysisk funktionsnedsättning och om hur det är att komma som flykting till Sverige.

Carolina Klüft var också i Rinkeby. Hon är en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna. Hon har vunnit flera världsmästerskap och har varit programledare för flera teveprogram. Just nu tävlar hon i Mästarnas mästare på SVT.

Vad ska du prata om idag på scenen?
– Jag kommer att prata om barn och ungas hälsa, att det är viktigt att man rör på sig och att man äter frukt och grönsaker. Och att röra på sig på det sättet man tycker är roligt. Det behöver inte handla om att träna, utan att göra sådant som att gå på en promenad.

Har du några tips till dem som vill börja träna?
– Jag tänker att om man inte gillar att träna, så kanske man inte ska kalla det för träning utan börja med att ta trappan istället för hissen. Det behöver inte vara så himla svårt eller krångligt, man kanske inte ens behöver byta om. När man märker att kroppen känner sig så himla bra efteråt, då kanske man börjar träna så småningom. Börja med det som är enkelt.

Varför bestämde ni er att komma till Rinkeby idag?
– Vi hade hört talas om mässan här och att det var så himla härligt med många människor, barn och unga. Då ville vi såklart vara här och prata om hur viktigt det är att röra på sig i alla åldrar. Alla människor i Sverige har rätt till god hälsa. Ibland behöver man få lite inspiration och vi vill prata med barns föräldrar om de här frågorna.

Fatma Qureshi
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De muslimska friskolorna i Järva oroar sig för framtiden

Tre muslimska friskolor i Spånga har blivit uppsagda från sina hyreskontrakt och…

Mannen som sköts av polis i Rinkeby har avlidit

En man sköts av polisen i samband med ett ingripande i en lägenhet i Rinkeby förra veckan. Nu har mannen avlidit på sjukhus och en rättsmedicinsk undersökning väntar.

Rättegången mot Al-Azharstiftelsen avslutad

Rättegången mot den förra styrelsen i Al-Azharstiftelsen är avslutad. Som regel brukar…

Ordningsvakterna på Rinkeby torg diskuterades i nämnden

Onsdagens möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd bjöd inte på mycket till debatt. Nämnden röstade genomgående enligt stadsdelsförvaltningens förslag. Lite diskussion blev det dock om Rinkeby torg.