Som United FF besegrade Viggbyholm IK FF med 2-1 på hemmaplan i en tuff match på fredagskvällen.

Som United satte hög press redan från början och Yonis Egag gjorde matchens första mål i tredje minuten.

Drygt tio minuter senare kvitterade Viggbyholm IK FF genom Christian Freby.

– Men vi borde ha gjort två, tre mål under matchens första tio minuter, innan Viggbyholm kom in i matchen, sade Som Uniteds tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon efteråt.

I andra halvlek gjorde Yonis Egag sitt andra mål i minut 56.

– Vi vann med 2-1, men det blev som väntat att tuff match. Våra motståndare spelar fysiskt hårt och kör med långbollar nästan hela matchen. Vi brukar ha svårt att vinna då, men idag fungerade vår taktik, sade assisterande tränare Hatun Dahir.

Efter Som Uniteds ledningsmål i andra halvlek kom Viggbyholm IK FF till flera avslut, men målvakten Abdullah Sharif räddade Som United.

– Det var så viktigt att vi vann denna match, alla var fokuserade och hade viljan. Vi hoppas kunna fortsätta på samma sätt, sade lagets kapten Abdikafar Isse Ismail.

Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon var nöjd efter matchen.
– Jag är glad att vi tog tre poäng och tackar motståndarlaget, domarteamet och våra fans som alltid stödjer oss.

Matchreferat: Som United
Bilder: Mohamed Dahir
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Framtiden oviss för Tensta Träff

Kulturnämnden beslutade att Studiefrämjandet får hälften så mycket pengar för att driva verksamheten i Tensta Träff, som de önskade.  – Vi har haft ett möte med kulturförvaltningen och nu diskuterar vi om vi kan få det att rulla ändå, säger Farida Al-Abani, verksamhetsledare på Tensta Träff.

Svenska rappare i protest mot dödsskjutningarna

En ny version av Ison & Filles låt ”Lägg ner ditt vapen” från år 2006 släpptes idag. På singeln medverkar ett tiotal rappare från den svenska hiphopscenen, bland annat Rinkebybon Elias Abbas.

Dags att söka höstlovsjobb!

Nu kan du som är ung och folkbokförd i Stockholms stad söka höstlovsjobb. För att få en chans till jobb under höstlovet ska din ansökan skickas in senast den 14 september.

”Den nya journalistiken kommer underifrån”

Jörgen Widsell och Jan Mosander har besökt Nyhetsbyrån Järvas kurs i lokaljournalistik på Kista folkhögskola.  – Det är viktigt med lokal journalistik för demokratin, sade Jörgen Widsell.