En storbildsskärm med publik

Det är fredag kväll, solen skiner och det är fullt i Husby gård. Alla som har samlats är där för att kolla på Sverige som spelar sin andra gruppspelsmatch mot Slovakien i EM.

Det finns en storbildskärm och det bjuds på korv och Coca-Cola. Evenemanget arrangeras av Quaison Foundation som är grundat av Järvabon Robin Quaison. Han representerar just nu Sverige under Europamästerskapet (EM) i fotboll.

I halvtidspausen spelas det upp ett klipp där Quaison uppmanar alla i området till att gemensamt kolla på Sveriges matcher och heja på. Det syntes väldigt tydligt hur mycket hans framgång betyder för Husby, då ett stort jubel utbröt när han blev inbytt i andra halvleken.

Matchen slutade med en 1–0 vinst till Sverige, en straff som Quaison lyckades fixa fram. Det var något som verkligen satte en god ton för den stora publiken.

Zamzam Bouraleh

 

Utomhusvisning på Husby gård
Utomhusvisning på Husby gård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tappad serieledning för Rinkeby United

Matchen mellan Rinkeby United FC och Långholmen FC på Knutby BP slutade oavgjort 3-3 (2-2) och därmed tappade Rinkeby United serieledningen till Reymersholms IK.

Tensta Rinkeby Grass Run blir triathlon i juli

Nu provar Rinkeby Run triathlon. – Det blir toppen, säger Johanna Granhällen, som leder tjejernas tävling med 28 poäng med sex lopp kvar till mål.  – Superkul, säger Jonathan Cederlund, som ligger sexa, 140 poäng från ledande Jonis Serry.

Oavgjort igen för Som United

Under fredagen spelade Som United FF A-lag ännu en seriematch. Denna gång blev det ett lika resultat mot ett av topplagen i serien.

Äntligen tillbaka på planen igen

Fotbollsstjärnan från Husby, Jabir Abdihakim, var tillbaka efter tre månaders skadefrånvaro, när hans lag Sollentuna FK besegrade Hammarby TFF igår kväll.