En storbildsskärm med publik

Det är fredag kväll, solen skiner och det är fullt i Husby gård. Alla som har samlats är där för att kolla på Sverige som spelar sin andra gruppspelsmatch mot Slovakien i EM.

Det finns en storbildskärm och det bjuds på korv och Coca-Cola. Evenemanget arrangeras av Quaison Foundation som är grundat av Järvabon Robin Quaison. Han representerar just nu Sverige under Europamästerskapet (EM) i fotboll.

I halvtidspausen spelas det upp ett klipp där Quaison uppmanar alla i området till att gemensamt kolla på Sveriges matcher och heja på. Det syntes väldigt tydligt hur mycket hans framgång betyder för Husby, då ett stort jubel utbröt när han blev inbytt i andra halvleken.

Matchen slutade med en 1–0 vinst till Sverige, en straff som Quaison lyckades fixa fram. Det var något som verkligen satte en god ton för den stora publiken.

Zamzam Bouraleh

 

Utomhusvisning på Husby gård
Utomhusvisning på Husby gård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Banjul FC på frammarsch

I lördags spelade Banjul FC hemmamatch mot Hässelby SK FF. Banjul vann matchen enkelt med övertygande 5-1. Matchen lockade stor publik.

Storseger för Som United borta mot Lidingö

Efter en trög start och tidigt underläge med 1-0 efter två minuter, kom Som United i gång och vann matchen mot IFK Lidingö BK med 6-3.  – En stark laginsats, sade tränarna Mohamed, Zaki och Hatum efteråt. 

Som United FF vann på hemmaplan

Som United besegrade Viggbyholm IK FF med 2-1 på hemmaplan i en tuff match på fredagskvällen.

Sex personer häktade efter skjutningen i Hjulsta

Sex personer misstänkta för dödsskjutningen i Hjulsta har idag häktats vid Solna tingsrätt.