På lördagskvällen besökte Nyhetsbyrån Järva Ärvingehallen i Kista. Där var det full fart, korta matcher som avslutas antingen efter 2 mål eller när 4 minuter har gått.
– Vi vill att alla som kommer hit ska känna att de får mycket speltid, säger Abdirahim Mohamed Ali som är 23 år, och en av ledarna.

Många av killarna i hallen blir nyfikna och kommer fram till oss och undrar vem jag är. När de hör att jag är från tidningen blir de glada.
– Coolt att ni ska skriva om nattfotbollen, vi älskar att vara här, säger en av dem. 

Abdirahim berättar att det är många som kommer till hallen, och att det är flera som spelar i olika lag, men som gillar känslan av lek snarare än prestation i matcherna här.
– Hit är alla välkomna, de lär känna nya vänner och framförallt har de något vettigt att göra på helgkvällarna. Det är fjärde året vi är igång, det känns jättebra, säger han. 

Han har precis pluggat klart och är nu färdig socialpedagog, i jakt på drömjobbet.
– Att jobba med ungdomar och ge dem stöd och guidning är det roligaste som finns! Att visa att det finns så många möjligheter till en meningsfull och rolig framtid, både i skolan och senare i yrkeslivet. Det vill jag jobba med, avslutar han.

Annika Skarf
Bilder: Said Ali

Öppettider i Ärvingehallen:
Lördagar och söndagar klockan 19-23 för dig som är 16-19 år
4 ledare på plats

Öppettider i Spånga fotbollshall:
Fredagar klockan 21-00 för dig som är 16-19 år
Lördagar klockan 19-22 för dig som är 6-15 år
7 ledare på plats

Varje helg mellan 1 oktober 2021 – 27 mars 2022

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Jesus mamma möter Mohamed i Tensta Runt

Monica Kingstedt från Huddinge är mamma i Sveriges snabbaste löparfamilj.  Hon är en av kandidaterna till att vinna pokalen i 5 km-loppet i Tensta Runt imorgon.

Öppet brev till IFK Lidingö: Stoppa rasismen inom fotbollen

Said Ali, som tränar barn och ungdomar i AIF Kista Futsal, märker en ökad rasism inom ungdomsfotbollen. När hans lag spelade en turnering i Djursholm i helgen kränktes lagets spelare utan att varken tränare eller domare reagerade. Därför skrev han följande brev:

Ett höstlov med sport, dans, schack och poesi

Under höstlovet kokade det av aktivitet i Ungdomens Hus, Rinkeby. Mellan 75 och 120 barn och ungdomar deltog i årets Rinkeby Multi Sports Camp.

Löparfesten på Järva avgjord

Ett av Sveriges största idrottsevenemang för barn, Skolstafetten Järva, där 1 000 barn deltog är nu avgjord. Årets vandringspokaler togs hem av Solhemskolan med flest deltagare och av Rinkebyskolan med flest andel deltagare i relation till antal elever på skolan.