På lördagskvällen besökte Nyhetsbyrån Järva Ärvingehallen i Kista. Där var det full fart, korta matcher som avslutas antingen efter 2 mål eller när 4 minuter har gått.
– Vi vill att alla som kommer hit ska känna att de får mycket speltid, säger Abdirahim Mohamed Ali som är 23 år, och en av ledarna.

Många av killarna i hallen blir nyfikna och kommer fram till oss och undrar vem jag är. När de hör att jag är från tidningen blir de glada.
– Coolt att ni ska skriva om nattfotbollen, vi älskar att vara här, säger en av dem. 

Abdirahim berättar att det är många som kommer till hallen, och att det är flera som spelar i olika lag, men som gillar känslan av lek snarare än prestation i matcherna här.
– Hit är alla välkomna, de lär känna nya vänner och framförallt har de något vettigt att göra på helgkvällarna. Det är fjärde året vi är igång, det känns jättebra, säger han. 

Han har precis pluggat klart och är nu färdig socialpedagog, i jakt på drömjobbet.
– Att jobba med ungdomar och ge dem stöd och guidning är det roligaste som finns! Att visa att det finns så många möjligheter till en meningsfull och rolig framtid, både i skolan och senare i yrkeslivet. Det vill jag jobba med, avslutar han.

Annika Skarf
Bilder: Said Ali

Öppettider i Ärvingehallen:
Lördagar och söndagar klockan 19-23 för dig som är 16-19 år
4 ledare på plats

Öppettider i Spånga fotbollshall:
Fredagar klockan 21-00 för dig som är 16-19 år
Lördagar klockan 19-22 för dig som är 6-15 år
7 ledare på plats

Varje helg mellan 1 oktober 2021 – 27 mars 2022

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu satsar Kista SC ännu mer på fotboll för tjejer!

Det är isande kallt den här söndagsförmiddagen på fotbollsplanen vid Akalla by. Ett tjugotal föräldrar har kommit dit med sina döttrar, som vill börja spela fotboll. – Hej allihopa! Vi börjar med att samla alla tjejer och så får föräldrarna stå vid sidan om.

Avbytarbänken #105 Arvtagarna

Avbytarbänken säger grattis på födelsedagen till Adriano Leite Ribeiro. De undrar om Kylian Mbappé & Erling Braut Haaland är arvtagarna till den nya fotbollen? De snackar om Messi kommer att lämna på riktigt, om Pirlos brist på engagemang, om Leipzigs tavlor, om Chris Smallings röst och om İlkay Gündoğan & Lamix.

Avbytarbänken: Återkomsten

Avbytarbänkens första avsnitt 2020 handlar om Spanska supercupen i Saudiarabien; om älskade Valverde och hatade Valverde; om det faktum att Zlatan är tillbaka och målskytt, och om Agueros dubbla rekord.

Avbytarbänken #100 Free agent

Den här gången använder de backspegeln, blickar bakåt på hur deras resa började och hur långt de har kommit. Det är ett avsnitt utan manus, precis som det brukar vara. De landar till slut i snack om potentiella flytt för de hetaste free agents där ute. Och de drömmer om van Dijk-Ramos och vilka sjuka mittbackspar som funnits under de senaste decennierna. Tune in.