Fotografier på temat trygga och otrygga platser pågår i Tensta centrum. Ungdomar som gick en fotokurs i somras ställer ut.
–Det här är ett utmärkt sätt att visa att Tensta har så mycket fint, som sällan kommer fram, sade Annika Friberg, M, ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, när hon invigde utställningen.

50 ungdomar deltog i kursen och genom utställningen ger de röst åt hur de upplever sin närmiljö. De har fotograferat platser där de känner sig trygga respektive otrygga. 

Ungdomarnas bilder ger stadsdelen mer kunskap i det ständigt pågående trygghetsarbetet.
–Jag hoppas att bilderna kan komma till användning i andra sammanhang också, för att marknadsföra Tensta, sade Annika Friberg.

Utställningen hänger inne i Tensta centrum fram till den 12 oktober. Där kan du också rösta på din favoritbild.

Annika Skarf
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En Svart Flickas Handbok är ett verktyg förklädd i texter

Mariama Jobe är superaktuell med boken ”En Svart Flickas Handbok”. Boksläppet sker idag, den 1 juli, digitalt och live på Instagram ikväll. Men nästa bok skriver hon på engelska, eftersom hon inte känner att hon kan utvecklas mer i det svenska kulturlivet.

En film för alla som känner sig lite nere

Du som känner dig lite nere eller bara behöver lite glädje borde kolla på filmen Annie. Huvudpersonen är en tjej, som blivit övergiven av sina föräldrar, men som sedan finner sin lycka.

Rinkeby kvarn har fått nya vingar

Rinkebys gamla kvarn som gett namn till kvarteren i miljonprogrammet har renoverats och fått nya vingar. Nu ska den bli en del i en stadspark i Ursvik.

Imenella släpper ”Nordvästra”

Inatt släppte Imenella sin andra singel för i år, Nordvästra. Låten handlar om platsen hon kallar sitt hem och hur den har präglats av hat och kärlek.