Fotografier på temat trygga och otrygga platser pågår i Tensta centrum. Ungdomar som gick en fotokurs i somras ställer ut.
–Det här är ett utmärkt sätt att visa att Tensta har så mycket fint, som sällan kommer fram, sade Annika Friberg, M, ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, när hon invigde utställningen.

50 ungdomar deltog i kursen och genom utställningen ger de röst åt hur de upplever sin närmiljö. De har fotograferat platser där de känner sig trygga respektive otrygga. 

Ungdomarnas bilder ger stadsdelen mer kunskap i det ständigt pågående trygghetsarbetet.
–Jag hoppas att bilderna kan komma till användning i andra sammanhang också, för att marknadsföra Tensta, sade Annika Friberg.

Utställningen hänger inne i Tensta centrum fram till den 12 oktober. Där kan du också rösta på din favoritbild.

Annika Skarf
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Med andra ord – ett mästerverk

Yasin är tillbaka med ett efterlängtat album. Nu är masken av och vi får en glimt av den riktiga Yasin. Sårbar, borttappad i sina sorger men även om hans väg tillbaka till toppen.

Sarah Mihaljevic vill hjälpa människor med sin konst

Artonåriga Sarah Mihaljevic målar talor, designar tygpåsar och gör hennamålningar. Hon har även utsetts till Womeneur av det järvabaserade kvinnonätverket Womenisa.

Gå bara, del 10: Så plötsligt händer det

Det här är del 10 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Abdi får komma ut ur fängelset i Libyen och kan fortsätta sin flykt mot Europa. Han är 14 år, ensam och svårt traumatiserad. Smuggelbåten över Medelhavet är hans enda utväg.

Dine Malmsten ställer ut i Galleri Husby Gård

Dine Malmsten ställer för andra gången ut sina tavlor som skildrar förorten och i synnerhet Rinkeby. Den här gången är det i Galleri Husby Gård, och i helgen hade hon vernissage. – De från trakten känner igen folk och ställena på tavlorna, men för andra som kommer utifrån Järva är det nya intryck, säger Dine Malmsten.