I måndags kom Hiphopbussen till Rinkeby Folkets Hus. En workshop anordnades där ungdomar tillsammans fick producera en låt – alltifrån att skapa beatet, skriva låttexten till en färdig produkt.

Bröderna Masse och Salla Salzar, som är legender från Redline Records, var workshopledare tillsammans med Ametist Azordegan och Aki från Labyrint. De gav tips och råd till alla som var intresserade av musikbranchen. Josef Farhan, 21 år, som är processledare i Rinkeby Folkets Hus tyckte att kvällen har gått bra.

 – Det har kommit många ungdomar, både från området men även utifrån, för att lära sig om musikbranschen. Vi hade inte så många ansökande, men vi har alltid goda förhoppningar om att folk skulle komma. Och de kom.

Kvällen avslutades med  en uppspelning av låten som alla hade skapat tillsammans i workshopen. Den blev en succé.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Melody Farshin debuterar med sin första soloshow

Husbydottern Melody Farshin är aktuell med sin allra första soloshow i höst. 3 streck är namnet på standup-föreställningen om identitetskrisen som uppstår i mötet mellan moderland, fosterland och miljonprogram.

Creatives a Talk: Nisj

I andra avsnittet av Creatives a Talk har Galdem bjudit in ingen mindre än grammisvinnande producenten Nils, känd som Nisj. De lär känna Nils på djupet och fastnar vid en fråga så enkel som ”Hur ser din dag ut?”. Det blir skratt, tårar, tjafs – ett skönt snack.

Ali Abdukadir lämnar Liberalerna

Ali Abdukadir sitter redan på kaféet när jag kommer. Han öppnar med att säga: – Du får skynda dig. Du är inte först, både Aftonbladet och Ekot har ringt. Årets liberal 2020 har lämnat partiet.

Hittaut är orientering, lotteri och motion på samma gång

Rinkeby Run ordnade en orientering runt om i Järva, som en aktivitet under Sommar på torget i Rinkeby. Med appen Hittaut letar deltagarna efter lotter i ett lotteri med fina vinster.