I måndags kom Hiphopbussen till Rinkeby Folkets Hus. En workshop anordnades där ungdomar tillsammans fick producera en låt – alltifrån att skapa beatet, skriva låttexten till en färdig produkt.

Bröderna Masse och Salla Salzar, som är legender från Redline Records, var workshopledare tillsammans med Ametist Azordegan och Aki från Labyrint. De gav tips och råd till alla som var intresserade av musikbranchen. Josef Farhan, 21 år, som är processledare i Rinkeby Folkets Hus tyckte att kvällen har gått bra.

 – Det har kommit många ungdomar, både från området men även utifrån, för att lära sig om musikbranschen. Vi hade inte så många ansökande, men vi har alltid goda förhoppningar om att folk skulle komma. Och de kom.

Kvällen avslutades med  en uppspelning av låten som alla hade skapat tillsammans i workshopen. Den blev en succé.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nytt kulturstråk ska göra Husby tryggare

Trafiknämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde den 27 augusti att genomföra planerna på ett grönt kulturstråk i Husby. Det handlar om en befintlig gångväg mellan Husby centrum och Husby gård som ska rustas upp och utvecklas.

Den skjutne mannen dog av sina skador

Den unge man, som sköts i Rinkeby på måndagskvällen, har avlidit av sina skador, uppger polisen idag. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt.

Trafikverket spränger i Akalla

Boende i Akalla kan från och med nästa vecka påverkas av sprängningsarbeten från bygget av Förbifart Stockholm, meddelar Trafikverket.

En ambitiös skildring som låter de drabbade komma till tals

Eftersom det förmodligen inte kommer göras en haveriutredning kopplad till alla mord som skett bland unga på Järva under senare år, får vi just nu nöja oss med Diamant Salihus bok ”Tills alla dör”.