Matchen mot Husby FF blev mycket intensiv.
 – Vi spelade för vår överlevnad mot ett lag i toppen, våra rivaler från 164. Men vi har ännu inte förlorat mot Husby i en tävlingsmatch, säger Som Uniteds tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon.

I början av matchen såg det inte bra ut för Som United. Efter åtta minuter ledde Husby FF med 2-0.

Efter åtta minuter ledde Husby FF med 2-0

Men sedan kom vändningen. Som United pressade djupt in på motståndarnas planhalva och lyckades skapa vassa lägen, som inte förvaltades bra. Frustrationen, stressen och paniken tilltog. Men på en offensiva hörna nådde Abdinur högst på bollen och skarvade in den mål.

Därefter blev det rena ketchupeffekten

– Därefter blev det rena ketchupeffekten. Ahmed gör 2-2 och Yonis gör 2-3 strax före halvlek.

Andra halvlek inleddes med hög press från båda håll. Men Som United var aggressivare och hungrigare och belönades med ett mål efter dryga timmen. Därefter avslutades matchen i ett lägre tempo.

Referat: Som United FF
Bilder: Mohamed Dahir
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Digitalt nämndmöte i Spånga-Tensta

Nästa vecka kommer allmänheten kunna följa politikernas möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd på länk. Men detsamma gäller inte för Rinkeby-Kista, där stadsdelsförvaltningen resonerar annorlunda.

Gratis buss till slutspelet i basketens division 1

Akropols herrar är i slutspel i basketens division 1. För att alla Järvas basket-fans ska kunna se matcherna har Akropol, i samarbete med Cordoba-skolan, ordnat en gratis buss till Fribergahallen i Djursholm. 

Åke Hodell var en poet som gjorde motstånd med ord, ord, ord, ord

Hur gör man en konstutställning om en poet? Kan man ens göra det?  Utställningen Motstånd om Åke Hodells konkreta poesi visar att det går alldeles utmärkt. Orden och bokstäverna klättrar längs golv och väggar i Tensta konsthall.

Sammanfattning av coronaläget på somaliska – Xoogta corona iyo talalka

Här kommer en kort sammanfattning på somaliska om covid-19 och vaccinationen. Det är Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och medarbetare i Nyhetsbyrån Järva, som är redaktör för sändningen.