Matchen mot Husby FF blev mycket intensiv.
 – Vi spelade för vår överlevnad mot ett lag i toppen, våra rivaler från 164. Men vi har ännu inte förlorat mot Husby i en tävlingsmatch, säger Som Uniteds tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon.

I början av matchen såg det inte bra ut för Som United. Efter åtta minuter ledde Husby FF med 2-0.

Efter åtta minuter ledde Husby FF med 2-0

Men sedan kom vändningen. Som United pressade djupt in på motståndarnas planhalva och lyckades skapa vassa lägen, som inte förvaltades bra. Frustrationen, stressen och paniken tilltog. Men på en offensiva hörna nådde Abdinur högst på bollen och skarvade in den mål.

Därefter blev det rena ketchupeffekten

– Därefter blev det rena ketchupeffekten. Ahmed gör 2-2 och Yonis gör 2-3 strax före halvlek.

Andra halvlek inleddes med hög press från båda håll. Men Som United var aggressivare och hungrigare och belönades med ett mål efter dryga timmen. Därefter avslutades matchen i ett lägre tempo.

Referat: Som United FF
Bilder: Mohamed Dahir
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu är det (snart) jul igen

Lucior och tomtar trängdes framför skyltfönstret i Rinkeby Centrum. Det var barnen…

Järvabadet i final i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad 2021

Varje år vill Stockholms stad uppmärksamma arkitektur som ”sticker ut” i den ständigt växande staden. Olika byggnader anmäls och en jury väljer därefter ut 10 kandidater som du som stockholmare kan vara med och rösta på. Det är inte bara hus som anmäls. Förra året vann Folke Bernadottes bro på Djurgården priset. I år har Järva sin egen byggnad bland finalisterna!

Hjuset och Blå Huset tas över av Rädda Barnen

På måndagen blev det klart att Rädda Barnen tar över driften av fyra fritidsgårdar i Spånga-Tensta. Det handlar om Hjuset i Hjulsta, Blå Huset i Tensta samt Grottan och Folkan i Spånga.

Järvabadet öppnas senare i år

Järvas nya utomhusbad är färdigbyggt men invigningen får vänta. För att minska risken för smittspridning skjuts öppningen upp. Kanske till senare i sommar.