Efter tre kilometer av Löparnas Vänner 5000 meter hade Rinkeby Runs Johanna Granhällen en av Sveriges 25 bästa tider i år i flickor 19 år. Då höjde hon farten och sprang den sista kilometern på 3,58. 

Det blev personligt rekord med 1,5 minut. Att ”persa” med så mycket är väldigt ovanligt.  Tiden på 5000 meter skulle antagligen ha varit en av Sveriges tio bästa i flickor 19 år, men tyvärr är det inte en officiell distans i den åldersgruppen. Kvinnor 22 år springer femtusen meter, och där skulle Johanna vara topp 15 med det här resultatet.

Nästa tävling är Tensta Rinkeby Grass Run på söndag

Nästa tävling för Johanna är Tensta Rinkeby Grass Run på söndag. Där leder hon sammanlagt. Med det här resultatet är hon en ännu större storfavorit till slutsegern i december.  

I bilden nedan står Johanna på knä med nummer 95 på bröstet. Övriga är medtävlare och funktionärer.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Man hittad skottskadad i Rinkeby centrum

Vid 18.30 på söndagskvällen larmades polisen om att en skottskadad man påträffats på en bänk i Rinkeby centrum. Mannen hade skjutits i benet och fördes senare till sjukhus i ambulans.

Tensta Rinkeby Grass Run i april

Fyra löpare gick loss från start i Tensta Rinkeby Grass Run April. Förhandsfavoriten Abdisalam från Hjulsta ledde, medan Mansib Rahman (Akalla), Zeni Ramku (Vällingby) och Ahmed Farah (Rinkeby) försökte hänga med. 

Elfte juli-priset 2019 delades ut på Kista folkhögskola

Mattias Schain och Samuel Sjöblom fick årets Elfte juli-pris för initiativet att bilda en mänsklig ring runt Stockholms moské. – De har visat prov på en sällsynt solidaritet och medmänsklighet, sade Mariam Osman Sherifay, skolans rektor.

Familjer bostadslösa efter branden i Rinkeby

Förra veckan brann det i ett hyreshus på Kuddbygränd i Rinkeby. Nu står 24 familjer bostadslösa och oroliga över framtiden.