Efter tre kilometer av Löparnas Vänner 5000 meter hade Rinkeby Runs Johanna Granhällen en av Sveriges 25 bästa tider i år i flickor 19 år. Då höjde hon farten och sprang den sista kilometern på 3,58. 

Det blev personligt rekord med 1,5 minut. Att ”persa” med så mycket är väldigt ovanligt.  Tiden på 5000 meter skulle antagligen ha varit en av Sveriges tio bästa i flickor 19 år, men tyvärr är det inte en officiell distans i den åldersgruppen. Kvinnor 22 år springer femtusen meter, och där skulle Johanna vara topp 15 med det här resultatet.

Nästa tävling är Tensta Rinkeby Grass Run på söndag

Nästa tävling för Johanna är Tensta Rinkeby Grass Run på söndag. Där leder hon sammanlagt. Med det här resultatet är hon en ännu större storfavorit till slutsegern i december.  

I bilden nedan står Johanna på knä med nummer 95 på bröstet. Övriga är medtävlare och funktionärer.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Inbrott i Kista galleria imorse

Tidigt på onsdagsmorgonen misstänker polisen att minst fyra maskerade gärningspersoner har gjort inbrott i en av butikerna i Kista galleria.

Avbytarbänken #107 Hämta faden

Semir från Salong Bilbet gästar bänken. Han berättar om sin vackra historia. Hur han gick från att ha hela 164 i sin toalett till att nu vara en etablerad barber. Vi snackar om hur fotbollen har utvecklats. Hur viktigt är utseendet i modern fotboll? Skulle Paul Scholes vara världens omtalade mittfältare om han var mer medial? Var Marouane Fellainis hår mer berömt än han var som spelare? Det blir ett surr med mycket oväntade vändningar, som avslutas med att snacka om LeBron vs Zlatan.

Kistaloppet är en av landets populäraste tävlingar

För första gången blev Löparakademin tvungna att stoppa anmälningarna en vecka före loppet. För många hade anmält sig.  

Viktig information på somaliska om Coronaviruset

Fatuma Adullahi Mohamed är folkhälsovetare och har arbetat som kunskapsspridare för Folkhälsomyndigheten…