Förbifart Stockholms byggarbetsplats vid Akallalänken och Hästa gård
Förbifart Stockholms byggarbetsplats vid Akallalänken och Hästa gård

Arbetet med att bygga jättemotorvägen Förbifart Stockholm kommer att fortsätta påverka boende i Järva under sommaren. På måndag den 21 juni börjar Trafikverket krossa berg i närheten av Hästa gård.

Stenkrosset ska användas som fyllnadsmassor kring betongtunnlarna som nyligen gjutits färdigt och krossmaskinen kommer att stå bredvid Akallalänken precis söder om Hästa Gård. Trafikverket skriver på sin hemsida att de ska försöka hålla nere bullernivåerna genom att bygga ljudvallar och se till att bullret inte överstiger de gränsvärden som finns.

Krossarbetet kommer att pågå mellan klockan 7 och 18 hela sommaren och avslutas senast den 31 oktober. Boende i närområdet som på något sätt störs av förbifartsbygget kan anmäla detta via Trafikverkets hemsida

Rättelse: Trafikverket skickade den 23 juni in en rättelse, inget krossningsarbete kommer att utföras under vecka 28–31.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vad gör staden för att stoppa coronasmittan i Järva?

– Vi vill veta hur mycket pengar som de har satsat på Järva. Om de inte vill göra något, tala om det i så fall. Mohamed Hagi Farah, en av dem som skrev ett öppet brev till socialborgarrådet Jan Jönsson, väntar på svar.

Äntligen tillbaka på planen igen

Fotbollsstjärnan från Husby, Jabir Abdihakim, var tillbaka efter tre månaders skadefrånvaro, när hans lag Sollentuna FK besegrade Hammarby TFF igår kväll.

Duvorna härskar fortfarande på Tenstagången…

Träden längs Tenstagången blir beskurna en gång om året. Men en gren tillåts vara kvar år efter år. Just där sitter kvarterets duvor och släpper sitt träck rakt ner på parkbänkarna som är placerade precis under.  – Ingen kan sitta där. Varför beskär de inte trädet? De kan lika gärna ta bort bänkarna annars, säger Avram Lazaridis.

Folkets Hus om misstänkta pedofilen i Rinkeby

Idag onsdag kommenterar Rinkeby Folkets Hus för första gången gripandet av den man som misstänks ha begått övergrepp på barn i området under många år. Vi publicerar deras uttalande i sin helhet.