Förbifart Stockholms byggarbetsplats vid Akallalänken och Hästa gård
Förbifart Stockholms byggarbetsplats vid Akallalänken och Hästa gård

Arbetet med att bygga jättemotorvägen Förbifart Stockholm kommer att fortsätta påverka boende i Järva under sommaren. På måndag den 21 juni börjar Trafikverket krossa berg i närheten av Hästa gård.

Stenkrosset ska användas som fyllnadsmassor kring betongtunnlarna som nyligen gjutits färdigt och krossmaskinen kommer att stå bredvid Akallalänken precis söder om Hästa Gård. Trafikverket skriver på sin hemsida att de ska försöka hålla nere bullernivåerna genom att bygga ljudvallar och se till att bullret inte överstiger de gränsvärden som finns.

Krossarbetet kommer att pågå mellan klockan 7 och 18 hela sommaren och avslutas senast den 31 oktober. Boende i närområdet som på något sätt störs av förbifartsbygget kan anmäla detta via Trafikverkets hemsida

Rättelse: Trafikverket skickade den 23 juni in en rättelse, inget krossningsarbete kommer att utföras under vecka 28–31.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tensta har ett skolbibliotek i världsklass

Enbacksskolan i Tensta prisas igen. Den här gången är det skolans bibliotek som fått utmärkelsen ”skolbibliotek i världsklass” av fackförbundet DIK. 

Sex dagar kvar att rösta i valet till Europaparlamentet

I förra EU-valet var det 22 procent som röstade i Rinkeby-Kista. Men i år verkar det bli fler. Iman Elmi och Jamad Abdi-aziz röstar båda två – Det är första gången jag röstar i ett EU-val, säger Jamad Abdi-aziz.

Polishuset i Rinkeby försenat – klart tidigast nästa år

Bygget av polishuset i Rinkeby har inte gått som på räls än…

Ungdomar städade Järva i helgen

Rustade med påsar, handskar och griptänger gick Järvaborna ut för att plocka skräp i sina närområden i det soliga vädret på lördagen.