Al-Azharskolan i Vällingby.

Högsta domstolen beviljar inte prövningstillstånd i målet som rör friskolekoncernen Al-Azhar.
Hovrättens domar mot de fyra personer, som tidigare suttit i styrelsen för skolans stiftelse, står fast.

Stiftelsens grundare dömdes i hovrätten till fyra och ett halvt års fängelse för grov trolöshet mot huvudman, grovt penningtvättsbrott och grovt bokföringsbrott. Han dömdes dessutom till näringsförbud i sju år.

De andra tre dömdes också till fängelse, från tio månader till drygt två år, och näringsförbud i tre år.

Alla fyra överklagade hovrättsdomen till Högsta domstolen, som är högsta instans. HD har nu gått igenom målet och beviljar inte prövningstillstånd. Därmed står hovrättens domar fast.

Det var den i november 2018 som de tidigare ledamöterna i styrelsen för Al-Azhar-stiftelsen greps. Tre av dem släpptes i mitten av december samma år. Stiftelsens grundare har hela tiden suttit häktad.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mordförsök i Rinkeby på torsdagskvällen

Strax före halv nio på torsdagskvällen larmades polisen. En person ska ha skadats av ett vass föremål. Både polis och ambulans är på plats och brottsplatsen är avspärrad.

De vill bara återförenas med sina familjer

De är många, nästan 500 ensamma män, som kom som politiska flyktingar från Eritrea under åren 2014-2015. – Jag har både jobb och bostad, men tjänar inte tillräckligt för att få hit min familj, säger Negasy Wolday.

Trafikverket krossar berg till Förbifarten vid Hästa gård

Arbetet med att bygga jättemotorvägen Förbifart Stockholm kommer att fortsätta påverka boende i Järva under sommaren. På måndag den 21 juni börjar Trafikverket krossa berg i närheten av Hästa gård.

Brand i Akalla i natt

Under natten till tisdagen larmades räddningstjänsten om en brand på Imatragatan i Akalla. Larmet kom 01.41 om en radhuslänga som brann.