Al-Azharskolan i Vällingby.

Högsta domstolen beviljar inte prövningstillstånd i målet som rör friskolekoncernen Al-Azhar.
Hovrättens domar mot de fyra personer, som tidigare suttit i styrelsen för skolans stiftelse, står fast.

Stiftelsens grundare dömdes i hovrätten till fyra och ett halvt års fängelse för grov trolöshet mot huvudman, grovt penningtvättsbrott och grovt bokföringsbrott. Han dömdes dessutom till näringsförbud i sju år.

De andra tre dömdes också till fängelse, från tio månader till drygt två år, och näringsförbud i tre år.

Alla fyra överklagade hovrättsdomen till Högsta domstolen, som är högsta instans. HD har nu gått igenom målet och beviljar inte prövningstillstånd. Därmed står hovrättens domar fast.

Det var den i november 2018 som de tidigare ledamöterna i styrelsen för Al-Azhar-stiftelsen greps. Tre av dem släpptes i mitten av december samma år. Stiftelsens grundare har hela tiden suttit häktad.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Färre än väntat besökte vaccinationsbussen

När Nyhetsbyrån Järva besökte Region Stockholms vaccinationsbuss på filmfestivalens område, satt det några personer och väntar på att få sin första eller andra dos. En man står lite vid sidan av och väntar på sitt barnbarn, som är på väg att möta honom vid bussen, för att få sin första dos. – Ungdomar kanske inte riktigt kommer sig för att gå in i appen och boka en tid, då är det här med drop-in en jättebra idé, säger han.

Varför gjorde polisen razzia i Tensta konsthall?

I förra veckan gjorde polisen en razzia i Tensta konsthall. Åtta beväpnade poliser, fyra civilklädda och fyra i uniform, med två hundar, kroppsvisiterade flera av besökarna i konsthallens kafé. – De tryckte upp mig mot väggen och tvingade av mig kläderna, säger Mustafa Zatara.

Gunilla Lundgren har fått Kungliga Sällskapets medalj

Gunilla Lundgren har fått Kungliga Sällskapet Pro Patrias guldmedalj i 12:e storleken för medborgerliga förtjänster. – Ja, det var så roligt och en sådan värdig ceremoni, säger Gunilla Lundgren.

Kvinnonätverket Womenisa delar ut pris

Det nylanserade kvinnonätverket Womenisa har delat ut utmärkelsen månadens Womeneur. Amal Said, verksamhetsansvarig för Womenisa, berättar om utmärkelsen och hur nätverket arbetar med kvinnlig utveckling och entreprenörskap.