Al-Azharskolan i Vällingby.

Fem personer med koppling till Al-Azharskolan har gripits för ekonomisk brottslighet. En person greps i tisdags och ytterligare fyra personer greps tidigt i onsdags morse i en aktion ledd av Ekobrottsmyndigheten.

Alla fem personer, som tidigare har suttit i stiftelsens styrelse, misstänks för grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott, skriver Aftonbladet. En av personerna, den tidigare verkställande direktören för stiftelsens verksamhet, är dessutom misstänkt för grovt penningtvättsbrott.

Enligt uppgifter i media var det Länsstyrelsen i Stockholm, som är tillsynsmyndighet för Al-Azharskolans ägarstiftelse, som i våras lämnade in en anmälan till Ekobrottsmyndigheten. Den anmälan var anledningen till att den nu häktade styrelseordföranden avsattes för en tid sedan, och ledde till de gripanden som nu har gjorts.

De fem personerna anhölls av åklagare och häktades av Stockholms tingsrätt. De häktade nekar till brott.

Fakta

Al-Azhar driver friskolor med muslimsk inriktning på flera orter i landet.
I Vällingby omfattar verksamheten grundskola, grundsärskola, förskola och fritidsverksamhet.
Huvudman för skolan är Stiftelsen Al-Azharskolan i Stockholm. Skolan startade sin verksamhet 1995.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En person skjuten i Tensta

Just nu pågår en stor polisinsats i Tensta efter larm om skottlossning. En person har skadats. 

Pop-up återbruk i Tensta centrum hela helgen

Idag har du möjlighet att rensa bland gamla grejer hemma. Saker som kanske är hela, men som du inte har plats för, eller sådant som har gått sönder. Lämna till Pop-up återbruk, som har öppet 10-16 både lördag och söndag.

Mustafa prisas av Företagarna

Järvabon Mustafa Zatara är en av årets omslagsprofiler på listan “Årets 103 unga ideer”.  – Det känns superkul, det är ett kvitto på att vi bakom plattformen gör samhällsnytta, säger Mustafa Zatara, grundare av FörortsEntreprenörerna. 

När aktiveras krisstödet i stadsdelen?

En ung man hittades död i Spånga i morse och stadsdelen drog igång ett krisstöd. En läsare ringer och frågar: – Vem avgör när krisstöd sätt in? Varför fanns inget krisstöd i Tensta vid senaste mordet?