Al-Azharskolan i Vällingby.

Fem personer med koppling till Al-Azharskolan har gripits för ekonomisk brottslighet. En person greps i tisdags och ytterligare fyra personer greps tidigt i onsdags morse i en aktion ledd av Ekobrottsmyndigheten.

Alla fem personer, som tidigare har suttit i stiftelsens styrelse, misstänks för grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott, skriver Aftonbladet. En av personerna, den tidigare verkställande direktören för stiftelsens verksamhet, är dessutom misstänkt för grovt penningtvättsbrott.

Enligt uppgifter i media var det Länsstyrelsen i Stockholm, som är tillsynsmyndighet för Al-Azharskolans ägarstiftelse, som i våras lämnade in en anmälan till Ekobrottsmyndigheten. Den anmälan var anledningen till att den nu häktade styrelseordföranden avsattes för en tid sedan, och ledde till de gripanden som nu har gjorts.

De fem personerna anhölls av åklagare och häktades av Stockholms tingsrätt. De häktade nekar till brott.

Fakta

Al-Azhar driver friskolor med muslimsk inriktning på flera orter i landet.
I Vällingby omfattar verksamheten grundskola, grundsärskola, förskola och fritidsverksamhet.
Huvudman för skolan är Stiftelsen Al-Azharskolan i Stockholm. Skolan startade sin verksamhet 1995.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Personalen känner en otrolig maktlöshet”

Noll respons från skolledningen och ingen respekt, skriver lärarna på Hjulsta grundskola i en kommentar till skolans rektor Helene Hodges.

Trafikolycka på E18 vid Hjulstarondellen

En personbil och en lastbil har kolliderat på E18. Polis, räddningstjänst och ambulans kallas dit. Vägen är helt avstängd.

Hembla svarar på kritiken från hyresgästerna i Tensta

Hemblas områdeschef i Tensta, Maria Höglund, besvarar kritiken från hyresgästerna på Lättingebacken i Tensta, som Nyhetsbyrån Järva publicerade i måndags. Maria Höglund svarade i ett mejl.

”Jag var ensam med tre barn när jag startade mitt företag”

Nu ansluter Kowsar Aden till Womenisa i Järva. – Vi vill hjälpa kvinnor att sluta underskatta sin egen förmåga. Nu är jag en del av gänget och det är en dröm som har gått i uppfyllelse, säger Kowsar Aden.