Idag föll domen. Said Ali dömdes till 1500 i böter för bilbältesförseelse av en enig tingsrätt.
– Det var väntat, säger han.

– Jag förstod att jag skulle dömas och ska betala mina böter. Det viktigaste för mig var att visa hur poliserna beter sig. 

I domen står det: ”Vid rättens bevisvärdering har uppgifter som lämnas under ed av en polis som utgångspunkt ett högt bevisvärde.”

Polismannen hävdade att Said Ali hade kört utan bilbälte. Said Ali hävdade att det inte var sant.

Jag vill belysa problemet och skapa diskussion

Tingsrätten bedömde polismannens uppgifter som både trovärdiga och tillförlitliga. Said Alis ord vägde inte lika tungt. ”Vad Said Ali har berättat om det efterföljande skedet i ingripandet påverkar inte tingsrättens bedömning om han hade bilbälte på sig eller inte.”

Said Ali är inte förvånad. Han har blivit stoppad så många gånger av polisen, utan anledning, att han fått nog. 
– Det viktigaste för mig var att visa att vi inte accepterar polisens arbetsmetoder. Jag ville belysa problemet och skapa diskussion.

Det var sent på kvällen den 26 november 2020 som det hände. Said skjutsade en kvinnlig släkting från Husby till Tensta. När han stannade för rött ljus vid korsningen vid Shell-macken i Kista, körde en polisbil in framför hans bil. Polismännen drog ut honom ur bilen, tryckte upp honom mot polisbilen och tvingade in honom i polisbilen. 

 – Då först påstod de att jag kört utan bälte. Det är inte sant. Jag är yrkeschaufför och använder alltid bälte, säger Said Ali.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Iftar i byn med teater, poesi och kort om Malcolm X

Förenade Unga var värdar första fredagen i ramadan när fastan bröts i Rinkeby Folkets Hus. – Här finns en känsla av gemenskap, när vi träffas bortom sociala medier, sade Rashid Musa, som var inbjuden att föreläsa om Malcolm X.

God stämning under Föreningarnas dag i Tensta centrum

I lördags var det femte året i rad som Fastpartner AB anordnade Föreningarnas dag i Tensta centrum. Nyhetsbyrån Järva och ett trettiotal andra föreningar var på plats och interagerade både med besökare och föreningar.

Manifestation mot våldet

Husbyborna har fått nog av skjutningar och dödligt våld. Nu planeras ett möte mot våldet och dess orsaker på lördag den 5 september kl. 13.00.

Livstycket säljer ut allt i butiken och stänger för gott

Livstycket i Tensta stänger för gott och säljer ut allt i hela butiken till reducerade priser.  – Det var lång kö när vi öppnade butiken i morse, säger Birgitta Notlöf.