Idag föll domen. Said Ali dömdes till 1500 i böter för bilbältesförseelse av en enig tingsrätt.
– Det var väntat, säger han.

– Jag förstod att jag skulle dömas och ska betala mina böter. Det viktigaste för mig var att visa hur poliserna beter sig. 

I domen står det: ”Vid rättens bevisvärdering har uppgifter som lämnas under ed av en polis som utgångspunkt ett högt bevisvärde.”

Polismannen hävdade att Said Ali hade kört utan bilbälte. Said Ali hävdade att det inte var sant.

Jag vill belysa problemet och skapa diskussion

Tingsrätten bedömde polismannens uppgifter som både trovärdiga och tillförlitliga. Said Alis ord vägde inte lika tungt. ”Vad Said Ali har berättat om det efterföljande skedet i ingripandet påverkar inte tingsrättens bedömning om han hade bilbälte på sig eller inte.”

Said Ali är inte förvånad. Han har blivit stoppad så många gånger av polisen, utan anledning, att han fått nog. 
– Det viktigaste för mig var att visa att vi inte accepterar polisens arbetsmetoder. Jag ville belysa problemet och skapa diskussion.

Det var sent på kvällen den 26 november 2020 som det hände. Said skjutsade en kvinnlig släkting från Husby till Tensta. När han stannade för rött ljus vid korsningen vid Shell-macken i Kista, körde en polisbil in framför hans bil. Polismännen drog ut honom ur bilen, tryckte upp honom mot polisbilen och tvingade in honom i polisbilen. 

 – Då först påstod de att jag kört utan bälte. Det är inte sant. Jag är yrkeschaufför och använder alltid bälte, säger Said Ali.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Philip O’Connor besökte kursen i lokaljournalistik

– Du måste hitta det unika i varje människa du skriver om. Järvas egen utsände till världens alla sportarenor, Philip O’Connor, kom till Kista folkhögskola och Nyhetsbyrån Järvas kurs i lokaljournalistik.

SVT Nyheter Stockholm besökte kursen i lokal journalistik

På corona-säkert avstånd samlades kursdeltagare i lokaljournalistik för ett nytt besök. SVT Nyheter Stockholm kom för att berätta om sitt arbete och svara på frågor. Bland annat diskuterades medias ansvar, vikten av perspektiv och förankring i Järva samt problem med  polisbrutalitet.

Nu är Rinkebybornas egen bok klar!

Nu är boken Rinkeby Världens Torg i 50 år klar och författaren Gunilla Lundgren drar en suck av lättnad.  – Det enda jag tänkt på det senaste året är att vi måste kunna ses den 17 september. Och jag är så glad att vi kunde det.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 36. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.