Bild: Per Englund

En av ortens egna stjärnor kommer när Tensta Centrum fyller ett halvt sekel. Adam Tensta uppträder under firandet lördagen den 16 november.

Adam Tenstas första album It’s A Tensta Thing kom redan 2007 och belönades med en Grammis. Sedan dess har Adam Tensta gett ut ytterligare två album, Scared Of The Dark (2011) och The Empty (2015. När det senaste albumet kom sade han till Nöjesguiden:

”Jag gör det jag vill göra, utan att tänka på om det kommer passa potentiella lyssnare. Min första skiva, engelskspråkig rap i Sverige på den tiden, det trodde jag skulle locka 20 pers. Samma sak gäller den här skivan, den låter exakt som jag vill att den ska låta, sen får man se hur det går med statistiken.”

Adam Tensta har dessutom startat det egna skivbolaget Järn, värmt upp åt internationella artister som Jay-Z och Rihanna, föreläst om mångfald och aktivism, utbildat ungdomar om hur musikbranschen fungerar samt jobbat med både UNICEF och SOS-Barnbyar.

Bild: Per Englund

Den 13 – 16 november firas Tensta Centrum 50 år. Hela programmet här.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En kväll med Mutah ”Napoleon” Beale och Quincy Jones III

Det var mer än fullsatt i Kista Träff när Bling anordnade månadens inspirationskväll. Den här gången var det Mutah ”Napoleon” Beale och Quincy Jones III som var gäster.

Årets vinnare av Tensta konsthalls Textpris för unga

Amar Jasarevic och Nasrin Mohamoud vann första och andra pris i Tensta konsthalls tävling Textpris för unga. – Jag skrek rakt ut när jag såg att jag vunnit, sade Amar Jasarevis. – Jag blev jätteglad, men hade nästan glömt att jag skickat in min text, sade Nasrin Mohamoud.

Lägenhetsbrand i Tensta

Vid tvåtiden under fredagseftermiddagen larmades polis och räddningstjänst till Tensta med anledning av en lägenhetsbrand. En person har förts till sjukhus.

En ny konflikt har blossat upp på Hjulsta grundskola

Det har uppstått en ny allvarlig konflikt på Hjulsta grundskola. Skolans administrativa chef anklagar två kvinnor från kökspersonalen, och ytterligare en anställd kvinna, för stöld och de hotas med avsked.