Bild: Per Englund

En av ortens egna stjärnor kommer när Tensta Centrum fyller ett halvt sekel. Adam Tensta uppträder under firandet lördagen den 16 november.

Adam Tenstas första album It’s A Tensta Thing kom redan 2007 och belönades med en Grammis. Sedan dess har Adam Tensta gett ut ytterligare två album, Scared Of The Dark (2011) och The Empty (2015. När det senaste albumet kom sade han till Nöjesguiden:

”Jag gör det jag vill göra, utan att tänka på om det kommer passa potentiella lyssnare. Min första skiva, engelskspråkig rap i Sverige på den tiden, det trodde jag skulle locka 20 pers. Samma sak gäller den här skivan, den låter exakt som jag vill att den ska låta, sen får man se hur det går med statistiken.”

Adam Tensta har dessutom startat det egna skivbolaget Järn, värmt upp åt internationella artister som Jay-Z och Rihanna, föreläst om mångfald och aktivism, utbildat ungdomar om hur musikbranschen fungerar samt jobbat med både UNICEF och SOS-Barnbyar.

Bild: Per Englund

Den 13 – 16 november firas Tensta Centrum 50 år. Hela programmet här.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stadsmissionen öppnar Unga Station Järva i Husby

Ett kvarter bakom Folkets Husby öppnar Stadsmissionen i början av maj Unga Station Järva. Det är en mötesplats för barn, ungdomar och familjer.

Rektorn för Hjulsta Grundskola svarar på kritiken

Rektorn för Hjulsta Grundskola, Helene Hodges, har kritiserats hårt av både föräldrar och sin egen personal. Här svarar hon i mejl på frågorna från Nyhetsbyrån Järva.

Nu lättas riktlinjerna för vaccinerade – får kramas

Nu får personer som har fått sin första vaccindos krama och träffa andra människor inomhus, och gemensamma aktiviteter inom äldrevården återupptas. Samtidigt är smittspridningen fortsatt hög i Sverige och ingen vikande trend syns på nära håll.

Demonstration mot marknadshyror och utförsäljningar

Hundratals protesterade utanför Stockholms stadshus när kommunfullmäktige hade möte på måndagskvällen. – Vi kräver en bostadspolitik som gynnar alla, oavsett ens ekonomiska situation, sade Ilyas Hassan från Förorten mot våld, en av talarna.