Carl Pettersson, 17, ritar en hage på Rinkeby torg. Han är en av sommarjobbarna som håller igång verksamheten för barn på torget under hela sommarlovet.

I år arbetar en del sommarjobbare från Rinkeby-Kista inne på Kungsholmen, och en del av ungdomarna från innerstan arbetar i Rinkeby. Carl Pettersson är en av dem. Han bor på Kungsholmen och det är hans första dag i Rinkeby. Någonsin.
 – Jag har tidigare orienterat en gång i en skog här utanför Rinkeby, säger han, och menar antagligen att han varit ute på Järvafältet.

I vanliga fall läser han natur/entreprenörskap på Östra Reals gymnasium. Han har planerna för framtiden klara.
– Jag vill studera astrofysik och sedan arbeta på NASA, det amerikanska rymdforskningsprogrammet. säger han.

Den här dagen arbetar han tillsammans med Luna Kahsay, 15, från Husby. Hon är fullt upptagen med ansiktsmålning. Flera barn sitter och väntar på sin tur. Hon har precis gått ur grundskolan och sommarjobbar för första gången.
 – I höst börjar jag plugga på Solna gymnasium. Jag ska läsa natur/natur och tänker nog läsa juridik i framtiden.

Det är fjärde veckan som verksamheten Sommar på torget är igång. Varje vardag, mellan 12 och 18, finns fem sommarjobbande ungdomar och handledaren Samir Ahmed där. Om det är riktigt dåligt väder flyttar de in verksamheten i Rinkeby Folkets Hus.

På måndagar kommer även personal från Öppna förskolan, och olika delar av förvaltningen i Rinkeby-Kista deltar. Ibland kommer en musiker till torget, projektet Läslust medverkar och Cirkus Cirkör har uppträtt för barnen.

Det är Sommar på torget ända fram till den 10 augusti.

 Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vad händer med stallet på Eggeby gård?

Stallet på Eggeby gård har varit stängt en längre tid. Hästarna är borta och hagarna växer igen. Men snart slår stallet upp sina dörrar för en ny hyresgäst.

Husbys manifestation mot våldet

Den senaste dödsskjutningen på Trondheimsgatan i Husby var anledningen till lördagens manifestation mot våld på Husby gård. – Vi flydde från kriget för att få trygghet, men var är freden, frågade Hamdi Jama.

Said Ali dömdes i tingsrätten

Idag föll domen. Said Ali dömdes till 1500 i böter för bilbältesförseelse av en enig tingsrätt. – Det var väntat, säger han.

”Jag hade inte haft något emot att vara kvar”

Fredrik Jurdell slutar som stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta. – Ja, staden är som den är. Stadsledningen tänker att jag ska göra mera nytta på socialförvaltningen.