Ungdomar från Tensta och Spånga har gjort muralmålningar av sina drömmar som sommarjobb. De har under tre veckor målat i gångtunneln under Hjulstastråket.

Allt började med intervjuer med familjemedlemmar och vänner om vad deras drömmar är. Samtidigt fick de 15 ungdomarna skriva ner sina egna drömmar. På så sätt kom de fram till hur de skulle skissa och bearbeta det hela, förklarar Agnes, 16 år som bor i Spånga.

Drömmarna var allt från att bli läkare, byggingenjör till kriminolog. Tillsammans med handledaren Hanna Andersson fick ungdomarna hjälp att illustrera och gestalta drömmarna.

Hur har de senaste veckorna varit för er?

– De har varit jätteroliga och bättre än vad jag förväntade mig, säger Kasha, 17, från Tensta.

– Det var roligt att träffa nya människor. När man ser sina målningar i slutet av arbetet blir man verkligen stolt, säger Aybüke, 15, som bor i Spånga.

Agnes och Ayan tycker att det roligaste var att måla och se hur målningarna växte framåt från en skiss på Ipad till färdigställda målningar.

Har ni lärt er något?

– Olika tekniker och muralmålning, säger Aybüke och Kasha.

 – Jag har lärt mig att måla, säger Ayan, 16 från Tensta.

Agnes lägger till att hon har lärt sig att gestalta drömmar och har fått arbetslivserfarenhet.

Alla ungdomar verkar vara överens om är att det jobbigaste under processen var att bära allt material och jobba även när det var dåligt väder.

– Det var även jobbigt att tvätta penslarna, säger Aybüke och skrattar.

Fatma Qureshi
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fototävlingen som lyfter fram talanger från Järva

#MinaKvarter är en fototävling för att lyfta fram den talang, nyfikenhet och kreativitet som finns i Järva. Under våren 2019 kommer tävlingen gå av stapeln för andra året i rad. Teman för året är mångfald, jämlikhet, klimat och miljö.

Bygget av begravningsplatsen på Järvafältet dröjer

Planeringen av Järva begravningsplats har kantats av förseningar och skenande kostnader. 2010 trodde Kyrkogårdsförvaltningen att begravningsplatsen skulle vara klar 2014 och kosta cirka 120 miljoner. År 2019 har bygget ännu inte börjat, och bara etapp 1 beräknas nu kosta 330 miljoner, skriver nätverket Låt Parken Leva i ett pressmeddelande.

Restriktionerna förlängs och lättnaderna dröjer

Restriktionerna för restauranger och affärer förlängs till den 3 maj och de väntade lättnaderna för kultur-, sport- och nöjesarrangemang dröjer. – Budskapet är det samma. Håll i, håll ut. Läget är allvarligt. Jag vill återigen be om en rejäl kraftansträngning, sade statsminister Stefan Löfven vid en presskonferens igår.

Vinnarna av Järvas Entreprenör 2019 har korats!

Vinnaren av Järvas Entreprenör blev Challenge Now.Gårdagens final sprudlade av kreativa affärsidéer från alla sex finalister, allt ifrån hur man kan förbättra föräldrars självkänsla i utsatta områden till att skapa lättillgängliga kuratorer online.