Ungdomens hus har stängt tills vidare. Bild: Kerstin Gustafsson Figueroa

I söndags fick Ungdomens Hus i Rinkeby besök av fyra maskerade män. Utanför stod en bil och väntade. Inget hände, men den hotfulla situationen har lett till att Ungdomens Hus har stängt tills vidare.

– Det var en hotfull situation som inträffade i söndags då det kom in några maskerade män i lokalen, säger Ulla Thorslund, stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista, till P4 Stockholm. Vi måste göra en riskanalys och se över hur huset ser ut, och vi ser också över säkerheten i lokalen.

Det är inte klart hur länge huset ska vara stängt.

Händelsen är polisanmäld.

Ungdomens Hus är en ungdomsgård för alla mellan 16 och 19 år. Där pågår också ett arbetsmarknadsprojekt för unga upp till 29 år, som varken arbetar eller studerar.

Våren 2017 stängdes Ungdomens Hus på grund av problem med droghandel. Föräldrarna i Rinkeby protesterade mot stängningen och bildade Rinkeby föräldrarådsförening. Föräldrarna ville vara delaktiga och öppnade ett fik i Ungdomens Hus. Föräldrarna har sedan dess aktivt deltagit i verksamheten.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mäktig manifestation mot våldet

Igår samlades stockholmarna på Sergels torg för att protestera mot det dödliga…

I år firas 8 mars på nytt sätt

Ayan Mohamed i Tensta har kommit på ett corona-säkert sätt att fira den Internationella kvinnodagen. – Vi möts upp i små grupper utomhus den sjunde och åttonde mars. Vi går, springer eller dansar. Så kan vi fira kvinnodagen tillsammans, med distans.

En övertygande seger för Som United

Det blev en övertygande och klar seger för Som United i andra omgången av Stockholm Cup. Mycket rättvist besegrade de Edessa Syrianska (Div4) hemma på Knutby BP.  

Arbetsbördan på Tensta vårdcentral blev för mycket

Magnus Isacson slutar efter 18 månader som läkare på Tensta vårdcentral.  – Politiker i Stockholm talar om en jämlik vård, men jag är ansvarig för fler patienter i Tensta än när jag jobbade i Vasastan.