Ungdomens hus har stängt tills vidare. Bild: Kerstin Gustafsson Figueroa

I söndags fick Ungdomens Hus i Rinkeby besök av fyra maskerade män. Utanför stod en bil och väntade. Inget hände, men den hotfulla situationen har lett till att Ungdomens Hus har stängt tills vidare.

– Det var en hotfull situation som inträffade i söndags då det kom in några maskerade män i lokalen, säger Ulla Thorslund, stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista, till P4 Stockholm. Vi måste göra en riskanalys och se över hur huset ser ut, och vi ser också över säkerheten i lokalen.

Det är inte klart hur länge huset ska vara stängt.

Händelsen är polisanmäld.

Ungdomens Hus är en ungdomsgård för alla mellan 16 och 19 år. Där pågår också ett arbetsmarknadsprojekt för unga upp till 29 år, som varken arbetar eller studerar.

Våren 2017 stängdes Ungdomens Hus på grund av problem med droghandel. Föräldrarna i Rinkeby protesterade mot stängningen och bildade Rinkeby föräldrarådsförening. Föräldrarna ville vara delaktiga och öppnade ett fik i Ungdomens Hus. Föräldrarna har sedan dess aktivt deltagit i verksamheten.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

50 träd planteras för att fira Rinkeby 50 år

I ett stilla duggregn planterade Rinkeby-Kistas ordförande Ole-Jörgen Persson, M, och Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr, M. ett av de 50 träd som planteras för att fira att stadsdelen fyller 50.  – Det finns så mycket värt att fira här i Rinkeby! Stort grattis, sade Anna König Jerlmyr.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 19. Idag är det 8 maj, och idag och imorgon, firas…

Ska handlarna i Tensta centrum tvingas flytta?

Fem av företagarna i Tensta centrum har sagts upp och erbjudits ett sämre hyresavtal.  – Vi har arbetat här länge, sju dagar i veckan, och nu slänger de bara ut oss. Har vi inga rättigheter här i Sverige, undrar Mohammed Said Ibrahim.

Het debatt på Folkets Husby igår kväll

När Kulturhuset Stadsteaterns debatturné gästade Folkets Husby under onsdagskvällen var samtalet minst sagt ettrigt. Amie Bramme Sey modererade samtalet om bilden av förorten som kom på villovägar på grund av en kontroversiell bok, vars författare var med i panelen.