Avslutning i simhallen.

Arton kvinnor började en simkurs i Tensta simhall första veckan i oktober. I söndags var det avslutning och utdelning av diplom till kvinnorna som lärt sig simma, eller i varje fall att vara tryggare i bassängen.

– Jag såg hur mammorna blev oroliga när de var simhallen tillsammans med sina barn, sade Ayan Mohamed Mahamud, från föreningen Gesgud. Det var hon som tog initiativet till simkursen.
– De kan inte rädda sina barn om de riskerade att drunkna, eftersom de inte kan simma själva. Då kom iden om att starta en simkurs för kvinnor som behöver lära sig simma, eller simma bättre.

Det tog sju månader att få till en kurs. Nu var det avslutning, utdelning av diplom och fest med mat och bakelser på ett dukat bord. Jossif Gummar, lokal M-politiker i Spånga-Tensta var den enda mannen som var inbjuden. Han har hjälpt Ayan Mohamed Mahamud att få igenom hela projektet.

– Det har alltid varit min dröm att kunna simma, men det fanns ingen simkurs för kvinnor under helger och kvällar, sade Bella Abdullahi. Bara på onsdagar och på förmiddagarna, vilket inte fungerade på grund av mitt arbete.
Från början var hon jätterädd för vatten, men nu har det blivit mycket bättre.
– Det var hemskt att titta på när mina barn simmade, eftersom jag inte skulle kunna rädda dem ifall något skulle ske. När Ayan kontaktade mig om den här simkursen då tackade jag ja på en gång. Nu har jag lärt mig simtekniken, men jag vill träna mer och jag hoppas att få möjlighet att göra det igen.

En annan av deltagarna, Kawsar Ismail, var också nöjd med kursen. Hon har aldrig varit rädd för vatten, men kunde inte simma.
– Nu vill jag lära mig att simma bättre för att kunna lära mina barn, sade Kawsar Ismail.

Fatima Mohamed

Fakta
Fysiska aktiviteter är ett av de av regeringen uppsatta folkhälsomålen. En insats inom detta område ska utformas så att den ger alla förutsättningar att delta. Det leder i sin tur till en god hälsoutveckling för hela befolkningen.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En ny konflikt har blossat upp på Hjulsta grundskola

Det har uppstått en ny allvarlig konflikt på Hjulsta grundskola. Skolans administrativa chef anklagar två kvinnor från kökspersonalen, och ytterligare en anställd kvinna, för stöld och de hotas med avsked.

Fängelse för flera i Al-Azharmålet

Förre ordföranden i Al-Azharstiftelsen, Bashir Ali, döms till fyra år och sex månaders fängelse. Tre före detta styrelseledamöter döms också till fängelse. Domen offentliggjordes i Stockholms tingsrätt på torsdagen.

Ytterligare en misstänkt för mordet i Husby begärs häktad

Åklagaren har i dag begärt en man häktad på sannolika skäl misstänkt för ett mord i Husby i nordvästra Stockholm den 31 maj. Mannen anhölls i lördags. 

Nya stadsdelsdirektören i Rinkeby-Kista fick blommor

Efter fyra dagar på nya jobbet var det dags för möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.  – Det är spännande att vara här, sade nya stadsdelsdirektören Susanne Leinsköld.