Det blev lite coronaanpassade 1 maj firanden i Järvas förorter igår fast alla större demonstrationer och samlingar var inställda eller flyttade till digitala kanaler.

I norra Järva arrangerade Vänsterpartiet gårdsspelningar med slagverksensemblen Yakumbé och den fackliga organisationen Husby arbetarcentrum gick mellan gårdarna och informerade om sin verksamhet.

På andra sidan fältet delade Kommunistiska föreningen ut flygblad och en liten grupp oorganiserade järvabor och aktivister gick från Rinkeby till Tensta träff och Tensta gymnasium för att markera mot de planerade utförsäljningarna.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu är det gratis provtagning i Tensta och Husby

Känner du dig förkyld? Kan det vara covid-19? Nu kan du testa dig i Tensta och Husby. En buss från Region Stockholm tar hand om dig. Du behöver inte boka tid, men ta med legitimation. Det kostar ingenting.

Pedofilen dömdes till tio års fängelse

Idag föll domen mot den 67-årige man från Rinkeby som greps förra året för att ha utsatt barn för sexuella övergrepp. Mannen döms till tio års fängelse.

Said Ali dömdes i tingsrätten

Idag föll domen. Said Ali dömdes till 1500 i böter för bilbältesförseelse av en enig tingsrätt. – Det var väntat, säger han.

Stockholms stad tycker inte att de har gjort något fel

Stockholms stads landskapsarkitekt Eva Reuterbrand har skrivit ett brev till Funktionsrätt Stockholm angående kritiken mot den nya trappan i Rinkeby centrum. Hon menar att inga misstag har begåtts.