Bild på butiken som är stängd.

Rinkeby Matcenter har varit stängt i över en vecka. Butiken har haft problem med kassasystemet, men idag fungerar butiken som vanligt igen.

Matcenter i Rinkeby centrum har varit stängt under hela veckan. Butiken drabbades av samma problem som Coops butiker. En it-attack mot en leverantör fick Coops kassasystem att sluta fungera och Coops samtliga butiker i landet var tvungna att stänga under flera dagar. 

– Ja, vi har samma it-leverantör som Coop, och vi var tvungna att stänga. Men idag öppnar vi igen, säger Ugur, en av de anställda i Rinkeby Matcenter.

På den stängda dörren till livsmedelsbutiken i Rinkeby centrum fanns en lapp som hänvisade kunderna till Matcenter i Hallonbergen. Varför har butiken i Hallonbergen kunnat ha öppet då?
– Vi har en nyare version av datasystemet, de som hade äldre versioner klarade sig bättre.

Men på lördagens morgon var problemet löst.
– Ja, idag är alla kunder välkomna tillbaka!

Kerstin Gustafsson Figueroa
Lappar på butiken som hänvisar kunderna till Hallonbergen.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nya restriktioner införs – men vaccinet har effekt

Folkhälsomyndigheten presenterade i veckan flera nya riktlinjer för att bromsa smittspridningen av coronaviruset. Munskydd rekommenderas nu både i kollektivtrafiken och andra innomhusmiljöer.

Nytt attentat mot Spånga kyrka natten till söndag

Spånga kyrka utsattes för ett nytt brandattentat inatt. De exakta omständigheterna är oklara, men någon eller några har försökt sätta eld på kyrkan. Ett fönster krossades vid attacken, men i övrigt uppstod inga skador på byggnaden.

Förbifart Stockholm kan bli Förbifart Järva

Förbifart Stockholm kommer att bli dyrare än planerat och försenas med minst fyra år. På Järvafältet däremot kan kanske motorvägstrafiken komma igång tidigare och bli en Förbifart Järva.

Oavgjort i hemmapremiären för Qaran

Qaran spelade under onsdagskvällen årets första hemmamatch på Knutby BP.  Tureberg var dagens motståndare, på förhand en tuff uppgift för båda lagen som satsar på uppflyttning till Division 5 nästa säsong.