Bild på butiken som är stängd.

Rinkeby Matcenter har varit stängt i över en vecka. Butiken har haft problem med kassasystemet, men idag fungerar butiken som vanligt igen.

Matcenter i Rinkeby centrum har varit stängt under hela veckan. Butiken drabbades av samma problem som Coops butiker. En it-attack mot en leverantör fick Coops kassasystem att sluta fungera och Coops samtliga butiker i landet var tvungna att stänga under flera dagar. 

– Ja, vi har samma it-leverantör som Coop, och vi var tvungna att stänga. Men idag öppnar vi igen, säger Ugur, en av de anställda i Rinkeby Matcenter.

På den stängda dörren till livsmedelsbutiken i Rinkeby centrum fanns en lapp som hänvisade kunderna till Matcenter i Hallonbergen. Varför har butiken i Hallonbergen kunnat ha öppet då?
– Vi har en nyare version av datasystemet, de som hade äldre versioner klarade sig bättre.

Men på lördagens morgon var problemet löst.
– Ja, idag är alla kunder välkomna tillbaka!

Kerstin Gustafsson Figueroa
Lappar på butiken som hänvisar kunderna till Hallonbergen.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fridays For Future till Rinkeby

I Rinkeby Folkets Hus igår kväll planerades inför den kommande klimatdemonstrationen i Rinkeby. Fridays For Future bjuder in till Norra stadsparken fredagen den 6 december klockan 12.

Folkets Hus om misstänkta pedofilen i Rinkeby

Idag onsdag kommenterar Rinkeby Folkets Hus för första gången gripandet av den man som misstänks ha begått övergrepp på barn i området under många år. Vi publicerar deras uttalande i sin helhet.

”Det råder stor politisk enighet i frågan om begravningsplatsen”

Awad Hersi satt som ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd när beslutet om Järvas…

Så blev Akalla torg en vinterplats

Nu har julgranarna kommit upp och ljusslingorna tänts på Järvas torg. En ort som fått extra mycket pynt är Akalla där torget utsetts till en av stadens vinterplatser.