Zumbadans med barnen på Kista torg.

Samarbetet Goda grannar har under tre veckors tid haft verksamheter för barn och ungdomar varje dag mellan 11 och 16 på Kista torg.
– Det är femte året i rad, som vi anordnar det här, säger Mustafa Ahmed från Kista träff.

Solen strålar, den här dagen också, när barnen spelar basket mot en korg, fotboll på liten plan eller pysslar vid ett bord. Dessutom har det varit möjligt att dansa zumba och även att pröva på boxning varje dag. Föräldrar, och andra trötta, sätter sig på skuggsidan av torget och tar sig en kopp kaffe eller somaliskt té.

– Under de här veckorna har vi grillat korv och hamburgare och bjudit 250-300 personer varje dag.

Goda grannar består i år av Kista träff, Svenska kyrkan, Shanta basket, Stockholms stadsmission, Muslim Aid, Fryshuset Husby och Anti-diskrimineringsbyrån Norr. Goda grannar har också haft hjälp av flera sommarjobbare från stadsdelen.

Idag, fredag, är sista dagen för Goda grannars sommartorg detta år.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stockholm stad har tagit bort blockeringen av Nyhetsbyrån Järva

Nu kan alla i Stockholms stad återigen läsa Nyhetsbyrån Järva. Spärren är…

Gratis simskola i Järva i sommar

Ett gäng ledare i Unga Örnar i Akalla och Husby tillsammans med andra planerar för en kommande gratis simskola i sommar. Anders Österberg som också är socialdemokratisk riksdagsledamot, är en av dem som ligger bakom initiativet.

Sommarverksamhet för alla barn på Rinkeby torg

Carl Pettersson, 17, ritar en hage på Rinkeby torg. Han är en av sommarjobbarna som håller igång verksamheten för barn på torget under hela sommarlovet.

Poesipiloter och bokdansande skola får Läsplogen 2021

På världsbokdagen den 23 april delas läsfrämjarpriset Läsplogen ut för första gången. Priset delas lika mellan Elinsborgsskolans biblioteksråd och poesipiloterna Saber Ibrahim, Khalid Ali Dahir, Rayan Imam och Ali Mohamed i årskurs 8 på Enbacksskolan.