Zumbadans med barnen på Kista torg.

Samarbetet Goda grannar har under tre veckors tid haft verksamheter för barn och ungdomar varje dag mellan 11 och 16 på Kista torg.
– Det är femte året i rad, som vi anordnar det här, säger Mustafa Ahmed från Kista träff.

Solen strålar, den här dagen också, när barnen spelar basket mot en korg, fotboll på liten plan eller pysslar vid ett bord. Dessutom har det varit möjligt att dansa zumba och även att pröva på boxning varje dag. Föräldrar, och andra trötta, sätter sig på skuggsidan av torget och tar sig en kopp kaffe eller somaliskt té.

– Under de här veckorna har vi grillat korv och hamburgare och bjudit 250-300 personer varje dag.

Goda grannar består i år av Kista träff, Svenska kyrkan, Shanta basket, Stockholms stadsmission, Muslim Aid, Fryshuset Husby och Anti-diskrimineringsbyrån Norr. Goda grannar har också haft hjälp av flera sommarjobbare från stadsdelen.

Idag, fredag, är sista dagen för Goda grannars sommartorg detta år.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Man skjuten till döds i Husby – en misstänkt gripen

En man i 25-30-årsåldern sköts till döds på måndagseftermiddagen i Husby. Vid 21-tiden greps en person misstänkt för mord.

Tensta får utökad kameraövervakning

Senast polisen satte upp kameror i Tensta var i januari i år på Tisslingeplan. Nu får ytterligare ett område i Tensta kameraövervakning.

Hyresförhandlingarna bröts efter orimliga höjningskrav

Hyresförhandlingarna mellan de kommunala bostadsbolagen och Hyresgästföreningen har brutits efter att värdarna krävt nästan tre procents hyreshöjning för 2021. – Vi vill egentligen ha noll procents höjning, folk har ingenting att lägga undan, säger Reijo Krogell från Hyresgästföreningen.

Lärare och barn beskjutna med plastkulor

En främmande person utanför Husbygårdsskolan har skjutit med en soft air gun mot skolan. Tre barn och en lärare uppges ha träffats av gummikulorna. Polisen är på plats.