Ann-Christin Sundell

Ann-Christin Sundell, rektor på Oxhagsskolan i Kista är en av de tre finalister som har chansen att vinna utmärkelsen Årets rektor. Ett pris som delas ut av Lärarförbundet Skolledare och Lärarstiftelsen.

Av totalt 26 nominerade blev Ann-Christin Sundell en av de tre finalisterna för utmärkelsen Årets rektor. Priset delas ut till en skolledare som systematiskt över tid utvecklat, initierat och organiserat en stödjande miljö för utbildningen. Denne ska också ha genomfört ett utvecklingsprojekt tillsammans med sina medarbetare som gjort skillnad för barnens och elevernas lärande, samt på ett tydligt sätt arbetar för kvalitet i utbildningen.

Att bli föremål för den här utmärkelsen är en bekräftelse på att vi gör ett bra arbete tillsammans

Motiveringen för Ann-Christin Sundells nominering lyder:

”Ann-Christin Sundell har med höga förväntningar och ett stort engagemang lyckats vända, bibehålla och fortsätta utveckla resultaten i en skola som haft stora behov. Hennes fokus på uppdraget har lett till att resultaten i matematik nu ligger över Stockholm stads genomsnitt.”

– Det är fantastiskt! Jag är glad, hedrad och stolt. Jag har jobbat på Oxhagsskolan i 11 år, så jag känner till skolan väl. Innan dess jobbade jag som biträdande rektor på Enbacksskolan i Tensta, så jag har ju jobbat i Järva i totalt 20 år. Det känns fint att området uppmärksammas.

– Jag har fått väldigt positiva reaktioner och glada tillrop från mina medarbetare. De är lika stolta som jag, för vi har ju byggt upp den här organisation tillsammans. Vi har som ett team uppnått goda resultat vad gäller trivsel för både elever och medarbetare. Även det språkutvecklande arbetet har gett goda resultat, så att bli föremål för den här utmärkelsen är en bekräftelse på att vi gör ett bra arbete tillsammans, säger Ann-Christin Sundell.

De andra två finalisterna är Nina Svensson, rektor på Mellersta Förstadsskolan i Malmö, och Gabriella Ekström Filipsson, rektor på Stordammens skola i Uppsala. Prissumman är 55 000 kronor att använda för vinnarens egen kompetensutveckling eller för kompetensutveckling av medarbetarna på arbetsplatsen.

I början av oktober blir det prisutdelning till den vinnande skolledaren, men på grund av den pågående pandemin kommer 2021 års pris inte att delas ut på Skolledare21-galan som det gjorts tidigare år.

Eleni Terzitane
Porträttfoto: Bodil Unenge
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

BLM Sweden tilldelas Elfte juli-priset

Black Lives Matter Sweden tilldelades årets Elfte juli-priset som delas ut av Kista Folkhögskola. BLM vice ordförande Araia Sebhatu tog emot priset för organisationens arbete mot rasism.

Ett viktigt steg mot demokratiska och fria val i Somalia

Somalias president Mohamed Abdullahi Moahmed (Farmajo) har undertecknat en federal vallag som banar iväg för ett flerpartisystem och en möjlighet att landet håller sitt första fria val på 50 år.

Behöver du hjälp att handla?

Nu har Järvahjälpen startats för den som blir isolerad på grund av Coronaviruset och inte kan få hjälp på annat sätt.   – Folk i Järva ska veta att det finns hjälp att få om de måste isoleras, säger riksdagsmannen Anders Österberg, S, som tog initiativet till Järvahjälpen.

Rinkeby United tog en stabil seger på Tantolundens BP

Det blev en stabil seger på bortaplan med 1-6 (0-2) och tidig serieledning i Division 4 Mellersta för Rinkeby United.